0

TrueDepth și Face ID – elemente inovative de top

Dacă acum zece ani, primele modele de iPhone realizau fotografii ingenioase pentru vremea aceea, acum camera TrueDepth revoluționează cu adevărat atât tehnologia telefoanelor mobile, cât și lumea fotografiei. Se pare că în toată această perioadă, specialiștii de la Apple au cercetat noi modalități prin care fotografiile realizate cu iPhone să fie cât mai aproape de perfecțiune. În timp, au îmbunătățit și calitatea video… iar TrueDepth pare să fie responsabilă de toate acestea.

Totuși, atunci când vorbim de iPhone X, TrueDepth este mai mult decât o inovație. Cu ajutorul ei a fost optimizată funcția Face ID – varianta modernă pentru vechiul sistem Touch ID. Controversată încă din vremea când era doar la stadiul de concept, Face ID oferă un set unic de date biometrice, mult mai sofisticat decât în cazul vechii funcții.

Este important de știut că iPhone X nu folosește doar scanarea feței utilizatorului ca parolă. Codul de securitate va fi cel ales de către utilizator, urmând să fie schimbat când este nevoie. Face ID este o modalitate mai sigură și mai rapidă prin care utilizatorul poate sări peste introducerea codului. Utilizatorul își arată astfel, identitatea, folosind un mijloc imposibil de falsificat – propria față. Biometric ID poate fi oprită complet din iOS.

Implementarea sistemelor de recunoaștere la care Apple a lucrat timp de câțiva ani, investind nu doar din punct de vedere financiar, ci și prin implicarea celor mai buni ingineri, a dus la o scădere masivă a numărului de telefoane furate. Studiile efectuate arată și faptul că utilizatorii se simt în siguranță, fiind mulțumiți și de securitatea datelor.

Fără îndoială, camera TrueDepth este o tehnologie unică, un sistem cu care Apple culege mult mai multe date decât înainte. Desigur, costurile implementării unui astfel de sistem sunt destul de mari. Cu toate acestea, se estimează că cea mai mare parte dintre clienții Apple își vor îndrepta atenția către iPhone X, iar TrueDepth este unul dintre motivele principale pentru aceste preferințe.

Calitatea fotografiilor va fi net superioară modelelor anterioare. Cu camera TrueDepth și funcția Portrait Lighting, iubitorii de selfie vor avea o adevărată revelație. Datorită procesorului A11 Bionic, performanțele camerei TrueDepth sunt unice… cel puțin până în acest moment. Coordonate precum lumina, claritatea și contrastul, au ca rezultat fotografii profesionale, de o înaltă calitate.

Datorită complexității sistemelor inovative, zvonurile spun că producția de iPhone X a devenit un proces care se desfășoară cu dificultate. Se pare că senzorii 3D necesari realizării acestui sistem, sunt fabricați în cantități destul de mici de către partenerii companiei Apple. Informațiile acestea sunt vehiculate din ce în ce mai des pe site-urile de specialitate. Totuși, zvonurile nu au fost confirmate de către reprezentanții companiei.

Pentru moment, Apple are meritul de a oferi unicitate prin sistemele inovative implementate. Compania are un avans tehnologic de aproape 3 ani în fața producătorilor de Android. Pe viitor, este foarte posibil ca și alte companii să profite de ideile celor de la Apple, dezvoltând sisteme precum TrueDepth și Face ID.

Surse: appleinsider.com, theverge.com