0

2018 – anul smartphone-urilor flexibile?

Dacă Face ID a fost una din inovațiile tehnologice implementate de Apple și copiate acum de către ceilalți producători, anul 2018 va veni, se pare, cu alte perspective, fiind anul în care vom auzi destul de des noțiunea de smartphone flexibil.

Patent pentru un smartphone flexibil

Din informațiile vehiculate în presa de specialitate, Apple ar lucra intens la dezvoltarea unui smartphone care să se îndoaie și să se plieze… și chiar ar fi pe cale să obțină și patentul pentru această invenție.

Însă, recent, zvonurile vorbesc tot mai des despre Samsung Galaxy X, un smartphone care va avea mărimea unei tablete, însă se va îndoi și se va plia. Desigur, zvonul nu a fost confirmat de către cei de la Samsung, deocamdată.

Pentru fanii iPhone, vestea bună este că în lupta aceasta pentru primul loc, cei de la Apple au în vedere construirea unui smartphone care să rivalizeze cu Galaxy X și chiar să-l surclaseze. Astfel, cei de la Apple se pare că au depus deja un patent la US Patent and Trademark Office pentru un dispozitiv electronic cu display flexibil – mai exact un smartphone care se poate plia.

Explicațiile de pe patent sunt destul de vagi: „Un dispozitiv electronic care are o porțiune flexibilă, pentru a putea fi pliat. Dispozitivul poate avea un display flexibil”. Apoi  este specificat faptul că ecranul va avea un senzor touch care va permite îndoirea și plierea.

Apple și Samsung vor lansa smartphone-uri care se vor plia

Apple a aplicat cu acest patent încă din septembrie 2016. Acest lucru nu înseamnă, desigur, că invenția va avea neapărat corespondent în realitate, pe un dispozitiv. Tot ceea ce dovedește acest patent este că Apple lucrează intens la dezvoltarea conceptului de smartphone flexibil. Totuși, scoaterea pe piață a unui astfel de smartphone este un proiect destul de dificil.

Ziariștii de la Daily Mail au scris că vechiul OLED de pe iPhone X va fi înlocuit cu o tehnologie MicroOLED.

Analiștii sunt de părere că iPhone-ul Apple va fi capabil să se plieze ca o carte. Ecranul acestuia va fi realizat de către cei de la compania LG. Nici compania coreeană Samsung nu dorește să rămână în urmă cu tehnologia. Zvonurile spun că Galaxy X va fi un smartphone pliabil. Acesta va fi prezentat, cel mai probabil, chiar în prima lună a anului 2018. Totuși, despre un Galaxy pliabil se vorbește de ceva ani. Cei de la Samsung au arătat un prototip de ecran flexibil încă din 2013. Nu au reușit deocamdată să-și concretizeze proiectele.

Nu se cunosc foarte multe detalii despre designul și funcțiile smartphone-ului Samsung Galaxy X.  Nici măcar numele nu este o certitudine. Cu siguranță, concurența asiduă dintre cele două mari companii, continuă. Utilizatorii au de câștigat prin posibitatea de a alege dintre dispozitive cu diverse inovații tehnologice implementate.

Surse: trustedreviews.com, The Inquirer