0

Butonul Home – cum se folosește iPhone X cu sau fără acest buton

Față de modelele anterioare create de către Apple, iPhone X nu are un buton fizic Home. Trecerea de la varianta clasică, la noua variantă, poate fi destul de dură pentru unii. Până la familiarizarea completă cu această modalitate de navigare, utilizatorii pot întâmpina dificultăți. Funcțiile smartphone-ului iPhone X se accesează pe baza de gesturi. Din nou, această modificare poate reprezenta și ea un impediement pentru unii utilizatori.

Adăugarea butonului Home la iPhone X – varianta virtuală

Cei de la compania Apple au luat în calcul și posibilitatea ca unii utilizatori să nu se descurce cu noile implementări. Astfel, cei care și-au achiziționat ultimul smartphone Apple, trebuie să știe că se poate adăuga un buton Home (Acasa) virtual pe ecranul iPhone-ului.

Acesta poate fi plasat fie în zona unde fusese clasicul buton  Home sau oriunde dorește utilizatorul și va îndeplini aceleași funcții ca și varianta clasică.

Iată ce trebuie să faceți pentru activarea butonului Home:

  • Se accesează meniul Settings (Setări).
  • Se alege optiunea Accessibility, apoi se activează AssistiveTouch. Imediat ce se activează AssistiveTouch, pe ecran va apărea un meniu gri (ca în fotografia de mai jos). Cel mai probabil, nu vă doriți ca acest meniu să rămână mereu pe ecran. Iată ce trebuie să faceți: intrați în Accesibility, apoi mergeți la Accesibility Shortcuts. Din lista care va apărea, selectați AssistiveTouch, apoi mergeți din nou la Settings.
  • Urmează ca butonului virtual să i se atribuie comenzi, astfel:

– o singură atingere pentru direcționarea spre ecranul principal (Home);

– două atingeri succesive rapide pentru accesarea meniului multitasking;

– pentru accesarea asistentului personal Siri, se efectuează o atingere mai lungă.

Dacă nu vă place unde s-a poziționat butonul Home, puteți să-l mutați oriunde pe ecran. Când nu va fi folosit, acesta va deveni transparent și nu va deranja.

Câteva funcții ale smartphone-ului iPhone X, fără butonul Home

Față de modelele anterioare, iPhone X are implementate foarte multe schimbări, iar lipsa butonului Home este una dintre acestea. Noua tehnologie permite navigarea pe baza de gesturi. Iată cum se realizează câteva funcții, în lipsa butonului Home:

  • Deblocarea smartphone-ului iPhone X și trezirea acestuia. Nu este nevoie decât să ridicați telefonul și să-l atingeți. Va apărea ecranul de blocare. Urmează glisarea de jos în sus, după care se va cere codul de acces. Cei care s-au familiarizat deja cu noul sistem de recunoaștere Face ID, pot să îl folosească. O simplă privire spre iPhone asigură deblocarea dispozitivului. Pentru blocare, se apasă butonul din partea laterală sau se lasă telefonul timp de un minut fără să se atingă.
  • Cum să dezactivezi temporar Face ID. În timp ce sunteți pe Lock Sceen, apăsați de cinci ori butonul lateral.
  • Cum să activezi asistentul personal Siri. Se apasă și se ține apăsat butonul lateral sau pur și simplu se rostește „Hey, Siri”.
  • Cum să faceți un screenshot. Se țin apăsat concomitent butonul lateral cu cel de la Volume Up.
  • Cum să faci un reboot la iPhone X. Pentru reboot, se urmează acești pași: mai întâi se apasă butonul Volume Up, apoi se apasă Volume Down, după care se tine apăsat butonul lateral pentru zece secunde, până când dispozitivul se va restarta. Operațiunile se vor face repede, fără pauze mari între ele.

Surse: 9to5mac, ios.gadgethacks