0

A11 Bionic – un chip care a revoluționat industria telefoanelor mobile

Fără îndoială, A11 Bionic este chip-ul care face din iPhone X un telefon cu performanțe superioare atât telefoanelor Apple, cât și altor telefoane. Faptul că timp de trei ani, specialiștii Apple au cercetat și au perfecționat funcțiile acestui chip-ului A11 Bionic, a determinat performanțe pe măsura eforturilor depuse. iPhone X este – la momentul actual – telefonul cu cele mai elevate caracteristici. A11 Bionic este elementul esențial în susținerea inovațiilor acestui smartphone.

Compania Apple a investit bani și timp dezvoltând această inovație. iPhone X este, fără îndoială, demn de numele pe care îl poartă.  A11 Bionic, noul chip implementat pe iPhone X  are un procesor cu șase nuclee și 3 GB RAM. Cu astfel de caracteristici, nu e de mirare că iPhone X ocupă primul loc în topul celor mai performante telefoane mobile, depășind chiar și caracteristicile unor modele de laptop lansate în anul 2017.

Procesorul smartphone-ului iPhone X are șase nuclee. Patru dintre acestea gestionează procesele complexe, iar celelalte două vizează funcțiile mai simple. Același tip de procesor este regăsit și pe iPhone 8 și iPhone 8 Plus, însă capacitatea lui iPhone X este net superioară.

În noul chip A11 Bionic, smartphone-ul iPhone X are inclus și un chip special. Acesta are capacitatea de a procesa elementele ce țin de inteligența artificială disponibilă în telefon. Astfel, câteva funcții revoluționare ale smartphone-ului iPhone X sunt procesate de A11 Bionic, așadar performanța acestora depinde de calitatea chipului. Printre aceste funcții se află: asistentul personal inteligent, Siri, înregistrarea de clipuri video, pozele,  realitatea augmentată, recunoasterea facială pentru poze.

Având în vedere faptul că iPhone X reprezintă ediția aniversară, compania Apple și-a mobilizat echipele de ingineri. Timp de trei ani, aceștia au dezvoltat chip-ul, aducându-l cât mai aproape de perfecțiune. Față de predecesorii săi, iPhone X are un upgrade substanțial, devenind astfel unic pe piața telefoanelor mobile.

iPhone X, ediția aniversară a seriei de iPhone Apple are ecran OLED Edge to Edge de 5.8′ și o rezoluție HDR de 2436×1125, Super Retina Display. Astfel, vizualizarea imaginilor, filmelor și a aplicațiilor rulate par mult mai naturale decât în cazul altor telefoane. Contrastul este de 1 milion la 1.

Ediția aniversară are și o rezistență foarte mare la apă și la praf. Cât despre spațiul de stocare, acesta începe de la 32GB. iPhone X are o capacitate internă de stocare de 256 GB.

Se pare că specialiștii de la Apple au mai încercat și funcția numită Nightstand. Aceasta a fost inspirată din cea regăsită pe Apple Watch. Prin simpla glisare în lateral, Apple Watch poate deveni un ceas de masă. Pentru iPhone X, inginerii de la Apple au dorit același lucru. Se pare însă că s-a renunțat. Pentru moment, iPhone X nici poate fi lăsat în poziție laterală la încărcat. Cei de la Apple sunt de părere că implementarea funcției Nightstand nu este o procedură chiar atât de complicată. Pe viitor, o simplă actualizare pentru iOS 11 îi va putea permite companiei Apple să implementeze această funcție în iPhone X.

Poate că, pentru moment, această funcție pare imposibil de realizat. Compania Apple a demonstrat deja că fiecare inovație tehnologică poate fi perfecționată printr-un proces intens de dezvoltare. Așa s-a întâmplat și în cazul chip-ului A11 Bionic.

Surse:  macrumors.com, cnbc.com.