0

Android Nougat: data lansării și tot ce trebuie să știi despre noul OS

Android Nougat se anunță a fi marele refresh din partea lui Google pentru telefoanele și tabletele care folosesc acest sistem de operare. Acest OS a fost atât de bine rafinat, încât compania a trecut deja de jumătatea alfabetului la capitolul nume. La ora actuală se află la litera 14 din totalul de 26. Totuși, nu se va opri la android 7.0.

Android 7.1 a fost lansat pentru device-urile Nexus in Octombrie și android 7.1.1 a venit pentru telefoanele și tabletele Google pe data de 5 Decembrie. Între timp, se află în discuție un posibil Android O pentru sfârșitul anului 2017. Pentru a te pregati pentru Update-ul Nougat, îți oferim toate informațiile pe care le avem cu privire la noul Android 7.0 și Android 7.1 Nougat. Să trecem la treabă.

  • Ce este? Următoarea versiune de OS de la Google
  • Când va fi lansat? Chiar acum, însă pentru unele device-uri vei mai avea de așteptat
  • Când il voi avea? Depinde de marca telefonului sau tabletei tale
  • Cat va costa? Gratis

Data de lansare

Android Nougat este deja lansat, însă depinde de device-ul tău când il va primi. Între timp Samsung, LG, HTC și alte companii ce produc telefoane mobile, trebuie să își refacă propriile versiuni ale sistemului de operare și apoi să le trimită utilizatorilor, și asta poate dura și câteva luni de zile. Android Nougat este de acum disponibil pentru telefoanele și tabletele Samsung.

Nu ne referim la versiunea beta, ci la versiunea oficială. Desigur, dacă telefonul tău este blocat pe o rețea cum ar fi cele din State, AT&T, Verizon, T-Mobile, va trebui să aștepți ca aceste companii să semneze update-ul. Pentru telefoanele neverlocked, cum ar fi Samsung Galaxy S7, S7 Edge, Note 5, S6, S6 Edge și S6 Edge+, Android Nougat este disponibil și gata pentru a fi instalat. Pentru utilizatorii de Galaxy S5, avem o veste proastă, și anume că ei nu vor primi acest update. Însă modele low budget cum ar fi Samsung Galaxy A3, A5, A8, primesc noul firmware Android.

Telefoanele LG cu Android Nougat

Compania LG este cea care a lansat primul telefon cu Android Nougat în Septembrie atunci când au lansat LG V20. Însă doar Korea de Sud a beneficiat inițial de acest lucru. Telefonul cu camera dual-lens nu a fost lansat în US până la data de 28 Octombrie. Utilizatorii de LG G5 ce așteaptă update-ul la Android 7.0 ar trebui să verifice acum meniul Software Update. Este disponibil pentru majoritatea modelelor G5. Cât despre LG V10 și LG V4 nu știm exact când va fi lansat noul firmware Android. Ambele telefoane au mai puțin de doi ani vechime, așa că vom urmări să vedem dacă vor primi sau nu Android Nougat.

Sony Xperia cu Android Nougat

Conform unor surse, Sony Xperia X Performance și Xperia XZ au început să primească noul Android, atât pentru modelele unlocked din US cât și variantele globale dual-SIM. Se așteaptă ca pe viitor alte regiuni și versiuni să primească Nougat.

Telefoane HTC cu Android Nougat

Dacă ți-ai achiziționat un telefon HTC care a fost lansat ultimul an, atunci este posibil să ai acces la Android Nougat cât mai curând. De fapt, deja modelele unlocked de HTC, cum ar fi HTC 10, ONE A9 și HTC ONE M9 din State au primit noul Android Nougat. Modelele Europene ar trebui să primească și ele cât mai curând. HTC a confirmat că Google va aduce un update pentru HTC 10, ONE A9 și ONE M9 până la sfârșitul anului 2016. Acest termen limită a fost încălcat deoarece nu toate terminalele au primit noul firmware Android.