0

DeX – funcția care va plasa smartphone-ul Samsung Galaxy S9 în topul celor mai bune telefoane ale anului 2018

Anul 2018 va fi – așa cum spun analiștii – un an în care  inovațiile tehnologice mobile vor uimi utilizatorii, iar Samsung Galaxy S9 va fi – cu siguranță – un smartphone de top datorită funcțiilor implementate și mai ales datorită accesoriului DeX Pad.

Poate că unii se întreabă cum poate schimba un simplu accesoriu perspectiva unui smartphone. DeX Pad nu este doar un simplu accesoriu. Cu ajutorul său, Samsung Galaxy S9 va deveni un veritabil suplinitor al computerului. Astfel, Samsung Galaxy S9 va înceta să mai fie doar un smartphone și se va transforma, cu ajutorul unui monitor, într-un adevărat sistem.

Scurtă istorie a funcției DeX Pad

În primăvara acestui an, compania Samsung a implementat DeX Station, lansată împreună cu Samsung Galaxy S8. DeX Station este inovația cu ajutorul căreia telefonul conectat la un monitor permitea înlocuirea unui computer. A urmat Samsung Galaxy Note 8, unde compania coreeană a implementat o versiune îmbunătățită a acestei funcții. Acum, zvonurile vehiculate în presa coreeană vorbesc despre DeX Pad. Se pare că Samsung Galaxy S9 va putea fi folosit ca un sistem alcătuit din mouse, pad sau tastatură.

Cum va funcționa DeX Pad la Samsung Galaxy S9

Din informațiile vehiculate până acum, nu se știe cu precizie cum va fincționa DeX Pad pe Galaxy S9, nici dacă se va conecta prin USB Type-C sau prin alte metode. Entuziasmați la aflarea acestei vești, utilizatorii de Samsung ar vrea să afle dacă DeX Pad va fi compatibil cu modelele Galaxy S8 sau Note 8.

Analiștii sunt de părere că interfața desktop va fi proiectată de pe telefon pe monitor. Samsung Galaxy S9 va controla această interfață folosind  touchpad-ul în locul tastaturi fizice sau a mouse-ului.

Lansare DeX Pad – zvonuri

Zvonurile susțin că DeX Pad va fi disponibilă pentru fanii Samsung, odată cu lansarea smartphone-ului Samsung Galaxy S9. Se vehiculează chiar ideea potrivit căreia în anumite țări, funcția va fi oferită cadou. Nu se știe încă dacă această informație este reală, nici care vor fi țările care vor beneficia de această facilitate. Nici despre prețul cu care se va comercializa această funcție nu sunt detalii, deocamdată.

Conform estimărilor efectuate de către analiști, Samsung Galaxy S9 ar trebui să fie prezentat oficial în luna ianuarie a anului 2018. De la estimări la realitate, e o cale uneori destul de complexă. Cert este că fanii așteaptă cu nerăbdare smartphone-ul Samsung Galaxy S9, pentru a vedea dacă îl depășește prin inovații pe celebrul iPhone X al celor de la Apple.

Dacă evenimentele vor decurge conform planurilor celor  de la Samsung, atunci Galaxy S9 va fi lansat într-una din primele trei luni ale anului 2018, iar fanii vor putea testa mult așteptata funcție DeX Pad.

Există și zvonuri potrivit cărora producţia smartphone-ului Samsung Galaxy S9 ar trebui să înceapă în această lună. Așa se explică abundența de informații neoficiale deocamdată, lansate în presă.

Surse: Trustedreviews, BGR