0

Apple închide inexplicabil pagina web unde poți verifica statusul unui iPhone

Acum câteva zile, compania Apple a închis fără nici o explicație pagina web unde puteai să verifici statusul unui device iOS. Acest serviciu era de mare folos celor care doreau să achiziționeze un device iOS introducând IMEI-ul sau numărul de serie al dizpozitivului pentru a verifica dacă a fost scos sau nu, contul de iCloud.

Verifică statusul Activation Lock

Referință către pagina web a fost înlăturată din documentele suport ale Apple, fapt ce arată că aceasta nu este o problemă temporară, ci că a fost scoasă din funcțiune intenționat. Acest „Apple Support Document” obișnuia să recomande utilizatorilor să verifice statusul activării unui iPhone, iPad sau iPod Touch înainte achiziționării pentru a fi siguri că acesta va funcționa corect după ce va fi cumpărat.

Pagina web a fost întreruptă fără nici o explicație în data de 24 Ianuarie 2017. La ora actuală, încă nu există o alternativă pentru a putea verifica statusul unui device iOS. Nu este clar de ce Apple ar face așa ceva. Abilitatea de a verifica statusul unui device Apple a ajutat la prevenirea site-urile, de a vinde ilegal, device-uri furate.

Cum ne ajută Activation Lock

Într-un timp, mulți au făcut o afacere din vânzarea de iPhone-uri la un preț scăzut, cumpărătorul constatând că a cumpărat un iPhone cu cont activ de iCloud. Până acum puțin timp, potențialii cumpărători puteau să ceară vânzătorului IMEI-ul și/sau numărul de serie pentru a putea verifica statusul device-ului pe site-ul Activation lock. Dacă vânzătorul refuză să ofere aceste serii, ar putea însemna că dispozitivul este furat și cumpărătorul poate să nu mai dorească să cumpere acel produs.

Sfatul online de la Apple este să nu cumpărăm niciun iPhone, iPad sau iPod până când nu a fost înlăturat contul iCloud al fostului proprietar. Acum nu mai este posibil să verificăm dacă a fost înlăturat sau nu dacă dorim să achiziționăm un device online din cauză că site-ul Activation Tool a fost închis.

Ce este Activation Lock

Activation Lock a fost activ pentru iOS încă de la iOS 8. Acesta previne activarea unui device de către oricine fără a întroduce datele proprietarului său. Acest lucru a redus considerabil valoare unui device Apple furat de pe piață. Activation lock este activat din fabrica pe toate device-urile cu iOS. Utilizatorii pot dezactiva aceasta funcție din Settings>>iCloud>>Find My iPhone.