0

Apple și surprizele toamnei 2017

Lansarea din septembrie 2017 a fost și este intens vehiculată de către presa de specialitate. Toată lumea este nerăbdătoare să cunoască deja-celebrul iPhone 8, însă surprizele pe care Apple le promite, nu se opresc aici. E adevărat că iPhone 8 a avut parte de o promovare intensă, mai ales din prisma zvonurilor lansate, însă toamna aceasta se așteaptă și lansările altor noutăți: iPhone 7S, iPhone 7S Plus, Apple Watch seria 3.

Până acum, Apple și-a uimit clienții cu iPhone 7 și caracteristicile sale inovative, dar și cu un iPad entry-level convenabil la preț și superior prin calitate. Lansate în octombrie, Mac-urile au suferit numeroase actualizări… și Apple se dovedește a fi o companie extrem de prolifică, inovațiile sale continuând cu două noi iPad-uri Pro incredibile. Având în vedere acest istoric, ne așteptăm ca Apple să ne surprindă și în continuare.

Iată un sumar al promisiunilor făcute de Apple pentru anul 2017:

  • iPhone 7S și 7S Plus. Deși designul pare să fie asemănător cu cel al smartphone-ului iPhone 7, Apple a adus ca element inovativ spatele din sticlă și încărcarea prin inducție. Cât despre prețuri, se pare că acestea nu vor fi cu mult diferite de cele ale modelelor anterioare. În ceea ce privește iPhone 7S Plus, nu vor mai exista benzile de antene, întrucât sticla de pe spate nu blochează semnalul. Va exista o ramă lucioasă metalică, excepțională pentru unii, inestetică pentru alții.
  • iPhone 8. Pe lângă design-ul de insulă, ne așteptăm la un ecran imens OLED, spate din sticlă, aceeași încărcare prin inducție, recunoaștere facială, cameră duală pe verticală. Capacitatea bateriei iPhone 8 ar putea fi considerabil îmbunătățită. Un alt element de noutate va fi acela că iPhone-ul 8 nu va mai emite beep-ul complet inutil, atunci când utilizatorul se uită la ecran. În cazul acestui smartphone, toate premisele spun că prețul va fi mult mai mare decât la celelalte modele. Sondajele spun că doar 18% din clienții care dețin un smartphone Apple, ar cumpăra un iPhone 8… și asta datorită prețului. Se vehiculează ideea potrivit căreia, noul iPhone ar putea depăși 1000 de dolari.Cum a devenit celebru iPhone 8? Ei bine, datorită Home Pod-ului, informațiile despre posibilele caracteristici au generat mii de articole în media, iar clienții Apple au devenit nerăbdători să cunoască vedeta toamnei.
  • Apple Watch Seria 3. E doar un zvon… șansele ca acest produs să fie lansat tot în toamna acestui an, sunt destul de slabe. Ceea ce se știe cu siguranță este că noua generație Apple Watch va avea un design nou, chip LTE și va permite monitorizarea nivelului de zahăr din sânge. Publicația chinezească „Economic Daily News” a vehiculat ideea că noul Apple Watch va fi produs de către taiwanezii de la Quanta, responsabili și de producția primelor două generații de Apple Watch.
  • Apple TV. Pentru generația a cincea a Apple TV, suportul 4K și HDR par să fie cele mai importante elemente inovative. Recent, Apple a numit un nou director care să gestioneze soarta Apple TV și a serviciilor aferente.
  • iMac Pro. Unii au catalogat iMac-urile prea scumpe sau prea sofisticate, alții au spus că se adresează numai sferei profesionale. Dincolo de aceste controverse, un lucru e sigur: iMac Pro are toate șansele să devină un must-have al multor oameni de afaceri.

Surse: iphoneitalia.com, forbes.com.