0

Nokia revine pe piață alături de Android

Cu toții cred că am auzit de legendarul brand Nokia. Dacă da, atunci avem o veste bună pentru voi și anume că revine pe piață cu un nou smartphone. Până acum am fost obișnuiți ca smartphone-urile Nokia să aibă ca sistem de operare – Windows. Ei bine, surpriza companiei finlandeze este că viitorul device va avea sistem de operare Android și se va numi Nokia 6.

Cine este Nokia 6?

Nokia 6 este un smartphone de clasă medie dar care are o construcție asemănătoare cu modelele de top ale companiei. Acesta este construit din materiale de calitate premium precum aluminiu și sticlă.

Display

Dispozitivul este echipat cu un ecran de 5.5 inch având o rezoluție FULL-HD fiind protejat de o sticla 2.5D Gorilla Glass. După cum spuneam mai devreme, Nokia 6 are ca sistem de operare Android, mai exact Android 7 Nougat, care este susținut de un procesor Qualcomm Snapdragon 430 și de cei 4GB RAM.

Camera

Camera foto principală a device-ului are o rezoluție de 16MP cu diafragma F/2.0 și autofocus. Camera secundară dispune de o rezolutie de 8MP cu aceeași diafragmă F/2.0 pe care o întâlnim și la camera principală. Totuși, filmarea video este limitată la o rezolutie de 1080p cu 30 de cadre pe secundă.

Baterie

La capitolul baterie, Nokia 6 este echipat cu un acumulator destul de puternic de 3oo0 mAh și opțiunea de încărcare rapidă.

Noutăți

Deși Nokia 6 nu este cel mai tare smartphone, el împrumută o caracteristică specifică celor mai noi smartphone-uri de pe piață și anume, amprenta.

Device-ul de clasă mijlocie cu specificații hardware medii se vinde la un preț destul de mic. Mulți consumatori așteaptă telefonul premium, Nokia cu Android, care va avea aceeași calitate ca și în trecut.

Nokia a dominat piața telefoanelor mobile în anii ’90 și începutul anilor 2000. Conform unor surse, modelul 5110, a fost cel mai vândut telefon în anul 1998. În 1999, Nokia a vândut peste 160 de milioane de telefoane 3210. Între 2001 și 2003 compania finlandeză, a vândut în total, peste 376 de milioane de modele  3310 și 1100.

Nokia 6 a fost lansat pe piața din China, fiind așteptată o creștere uriașă a vânzărilor. Totuși compania nu pariază că va fi cel mai vândut telefon al anului 2017.