0

Apple va lansa iPhone 8 fără Touch ID

Au existat numeroase zvonuri care vehiculau ideea că Apple va lansa iPhone 8 fără Touch ID. Totuși, până nu demult, aceste informații nu păreau reale. Iată că recent, un raport al publicației Wall Street Journal, citând surse apropiate companiei Apple, confirmă faptul că iPhone 8 va fi lansat fără Touch ID. Se pare că Apple nu a găsit nicio modalitate de a-l implementa în ecran. iPhone 8 va avea o altă caracteristică – recunoașterea facială.

Se pare că în urma zvonurilor lansate încă de acum câteva luni, clienții Apple se temeau că nu vor avea parte de Touch ID pe iPhone 8. Temerile acestora s-au dovedit acum a fi reale.

Publicația Wall Street Journal a confirmat faptul că eforturile companiei Apple de a implementa Touch ID în iPhone 8 au fost foarte mari. Din păcate, această caracteristică nu a putut fi realizată. După ce a epuizat toate posibilitățile, Apple a renunțat la ideea de Touch ID și s-a axat pe Face ID.  În acest sens, specialiștii Apple au lucrat intens la mărirea performanțelor sistemului de recunoaștere facială. Acesta ar trebui să înlocuiască cu succes sistemul de citire al amprentei.

Raportul relevă faptul că Apple a încercat să implementeze Touch ID în carcasă. În final, după numeroase testări, specialiștii companiei au ajuns la concluzia că ideea nu este una eficientă. Ulterior, au decis să renunțe complet, în favoarea sistemului de recunoaștere facială. Cercetările practice ale companiei Apple au dedus faptul că Touch ID implementat pe iPhone 8 nu oferea o scanare suficient de rapidă. S-a recurs la Face ID, considerată o metodă mult mai eficientă de securitate.

Unele zvonuri – neconfirmate oficial – spun că problemele Apple nu se opresc doar la imposibilitatea de a implementa Touch ID. Producția noului smartphone atât de așteptat în întreaga lume, ar putea fi îngreunată, tocmai din cauza schimbării planurilor legate de configurarea sistemului de recunoaștere.

Să nu uităm că Touch ID este una din tehnologiile de bază pentru Android. Renunțarea la acest sistem ar fi o noutate absolută în istoria iPhone-urilor Apple din ultimii patru ani. Totuși, ne aflăm într-o eră a progresului tehnologic intens. Acest lucru se poate traduce prin renunțarea la anumite sisteme și implementarea altora, inovative. Chiar dacă vor întâmpina dificultăți la început, clienții Apple se vor învăța și cu sistemul de recunoaștere facială. Să nu uităm că și Touch ID a fost privit cu reticență la început. Ulterior, a devenit un „must-have” al fiecărui model de iPhone. Este foarte posibil ca lucrurile să se întâmple la fel și în cazul Face ID.

Informațiile deduse de către cei care au studiat Home Pod-ul au relevat faptul că Face ID va permite deblocarea unui iPhone 8 cu o rapiditate uluitoare, lucru care ar putea încânta utilizatorii. În plus, acest sistem pare să ofere mai multă siguranță. Face ID a fost gândit să ofere o performanță deosebită. Astfel, este suficient ca utilizatorul să apropie iPhone 8 de un punct de plată. Scanarea feței se va efectua chiar și atunci când telefonul nu este ținut perfect paralel cu fața. În plus, Face ID va oferi aceleași funcții și în condiții de lumină slabă sau chiar întuneric. Despre toate acestea, dar și multe alte detalii legate de caracteristicile smartphone-ului iPhone 8 vom afla, cu siguranță, după evenimentul prezentării.

Surse: bgr.com, iphoneitalia.com