0
CIA-acuzatii de atac glassgsm service suceava

CIA raspunde acuzatiei de atac

WikiLeaks susține că doar 1% din informațiile pe care le dețin au fost publicate.

CIA a eliberat o declarație criticând masivele informații dezvăluite de WikiLeaks despre iPhone, macOS, Android și Windows. În declarația oferită presei, CIA refuză să comenteze autenticitatea datelor eliberate de WikiLeaks, sau statusul investigației cu privire la sursa documentelor. Totuși, în ciuda faptului că nu au comentat sursa și autenticitatea, agenția continuă cu trei idei de discuție importante.

CIA susține că scopul principal al agenției rămâne acela de a fi „prima linia de apărare a acestei țări împotriva inamicilor străini” declarând că „America nu merita nimic mai puțin”.

„Publicul American ar trebui să fie profund îngrijorat de orice scurgere de informații destinate să producă confuzie și să împiedice comunitatea inteligentă de a proteja America de orice atac terorist sau adversar”, susține CIA în cel de al treilea punct de discuții.

„Asemenea informații nu doar că pun în pericol personalul și operațiile Statelor Unite, dar totodată pun în mâna inamicilor informații și unelte ce ne pot face rău.” În timp ce CIA nu vor să comenteze statusul investigației, potrivit unui raport de la ABC citând surse familiare acestei probleme, FBI examinează potențialele surse și metode folosite în această scurgere de informații.

AppleInsider poate confirma pe baza unor discuții cu persoane familiare cu această problemă faptul că Departamentul Securității Interne se implică în rezolvarea acestui caz.

Răspunsul internațional

ANGELA MERKEL urmarita de NSA glassgsm suceava

În China, ministrul de externe cere Statelor Unite să înceteze să”să mai ascultați, să monitorizați, să furați secrete” împotriva țării. China are o rețea vastă de monitorizare, fiind numită „Marele Firewall al Chinei.”

Guvernul German examinează la rândul lui primul val de date. Într-o declarație, Ministrul German de Externe susține că încearcă să identifice documentele. „Noi vom iniția o investigație.Vom vedea dacă vom găsi dovezi concrete ale actelor criminale” a declarat biroul consulatului German. „Vom analiza foarte atent.”

Anterior, au fost făcute publice documente ce arătau că NSA a interceptat convorbiri ale cancelarului German Angela Merkel.

WikiLeaks promit mai mult, dar încă păstrează informații despre arme

WikiLeaks promit că „Vault 7” dezvăluit marți este doar începutul dezvăluirilor. Un sondaj non-științific condus de WikiLeaks pe Twitter arată că 57% din urmăritori doresc ca grupul să coordoneze cu companiile tehonologice, inclusiv Apple, pentru a remedia situația. Aproximativ 36% susțin că problema este la companii, și restul de 7% au o viziune mai largă asupra problemei.

Marți, 8761 de fisiere au fost eliberate publicului arătând că CIA are o echipa iOS, Android și Windows dedicată și totuși nu a reușit să țină sub control acest atac. Mai târziu, Apple a declarat ca multe dintre aceste atacuri au fost rezolvate.