0

Decupajul smartphone-ului iPhone X – de la blamare la celebritate

A trecut mai bine de o lună de la lansare, iar decupajul smartphone-ului iPhone X a fost una dintre cele mai blamate caracteristici ale acestui model. Majoritatea fanilor consideră că funcțiile inovative ale smartphone-ului iPhone X au propulsat acest model în topul celor mai bune telefoane ale anului 2017, însă decupajul inestetic a fost considerat un mare minus.

Decupajul iPhone X – ce este, de fapt?

Pentru o lungă perioadă de timp s-a vehiculat ideea potrivit căreia inesteticul decupaj nu este altceva decât imposibilitatea echipei de la Apple de a realiza smartphone-ul perfect, care să aibă, pe lângă funcțiile inovative, un aspect estetic elegant.

Au existat multe blamări până acum. Multe dintre acestea susțineau că unele aplicații de pe iPhone X funcționează cu dificultate din cauza acestui decupaj. Reprezentanții companiei Apple consideră că aceasta este cea mai elevată componentă implementată vreodată într-un telefon.

După numeroasele recenzii negative referitoare la acest decupaj, cei de la Apple au relevat faptul că acesta este una dintre cele mai importante inovații de pe iPhone X.

Ce ascunde, de fapt, acest decupaj? Cei de la Apple spun că decupajul nu este nicidecum un spațiu inutil. Este locul în care au ascuns camera frontală TrueDepth. Aici se ascund numeroși senzori esențiali în implementarea sistemului de recunoaștere facială, Face ID. Ediția aniversară a celor de la Apple este primul model care are o astfel de îmbunătățire.

Decupajul iPhone X – de la estetică la utilitate

Fanii Apple așteptau un iPhone care să-i uimească prin performanța funcțiilor. Într-adevăr, tehnologia implementată pe iPhone X a surprins  foarte mulți fani Apple. Totuși, unii au fost de părere că au reușit să treacă peste problema decupajului, datorită mărimii ecranului. Printre alte atu-uri care au mai estopmat dezamăgirea acestui decupaj se numără și sistemul de recunoaștere facială Face ID.

Analiștii sunt de părere că decupajul este inestetic, că nu se asortează cu imaginea de ansamblu a dispozitivului. Ca răspuns la aceste păreri, cei de la Apple argumentează existența decupajului prin tehnologiile implementate.

Ceilalți producători de telefoane mobile nu au ajuns încă la înălțimea inovațiilor implementate de către Apple.  Reprezentanții companiei sunt de părere că, dincolo de estetică, decupajul excelează prin utilitate. Iată ce spun reprezentanții Apple: „Este una dintre cele mai sofisticate tehnologii implementate într-un spațiu atât de mic”.

Apple – recenzii și merite

Meritul celor de la Apple este acela că sunt primii care au oferit un raport optim între calitatea funcțiilor și caracteristicile fizice ale telefonului iPhone X.

Există și recenzii mai puțin favorabile smartphone—ului iPhone X. Totuși, părerea generală este aceea că smartphone-ul ediție aniversară a celor de la Apple este cel mai performant telefon al acestui an. Concluzia este oferită de feedback-ul utilizatorilor. Așadar, în ciuda contradicțiilor create în jurul acestei caracteristici, Apple a explicat utilitatea decupajului și importanța esențială a acestuia în susținerea unor funcții elevate, precum Face ID.

Sursa: Cult of Mac