0
Samsung Galaxy A3 (2016) review

Samsung Galaxy A3 (2016) review

Fiind mereu obsedați de device-urile de top, uităm că nu toți utilizatorii sunt interesați de un telefon cu un ecran gigantic, procesor super-rapid, sau ultima tehnologie a camerei foto. În realitate, încă sunt persoane care se uită după un telefon mai simplu, unul care să funcționeze, unul care să încapă în orice buzunar, unul care nu costă o avere. Samsung Galaxy A3 (2016) tinde să fie acel telefon care să îndeplinească aceste condiții.

Dar cât de bine funcționează? Ei bine, noi l-am folosit o săptămâna pentru a afla!

In cutie, vei găsi:

  • Samsung Galaxy A3 (2016)
  • Încărcător de perete (5V, 1.55A)
  • Cablu microUSB
  • Cheița SIM
  • Căști stereo (Model EHS64AVFWE)
  • Manual de utilizare și garanție

Design

Noul Galaxy A3 este foarte atractiv, ușor de folosit, și mărimea lui îl face ideal pentru a fi operat cu o singură mână.

Când am scos telefonul din cutie, m-am uitat mai bine pentru a verifica dacă am device-ul corect în mână. Mă așteptăm să găsesc un amărât de telefon din plastic. Dar am fost plăcut surprins să văd că am în mâna cu un telefon de calitate premium. Construit din sticla și ținut de o carcasă din metal cu colțuri rotunjite. Butoanele sunt ușor de ajuns răspunzând cu fermitate.

Cu un ecran de 4.7 Inch, noul Galaxy A3 poate fi operat foarte ușor cu o singură mâna. Deși ediția de 2016 are un design atrăgător, are și dezavantajele sale. Carcasa din sticla a device-ului îl face predispus la alunecări de pe suprafețele plane chiar și la cea mai mică atingere. În acest fel, nu cred că atrăgătorul design din sticla al telefonului va rezista la multe căzături. Dar, dacă te vei găsi în nefericita situație de a avea sticla sau display-ul spart, echipa GlassGsm te poate ajuta oricând cu înlocuirea sticlei sau a display-ului.

Display

Samsung Galaxy A3 (2016) cutie

Suficient de clar și luminos, ecranul Super AMOLED a lui Galaxy A3 atrage toată atenția. Nu trebuie să deții prea multe cunoștințe pentru a realiza că display-ul de 4.7 Inch a lui Galaxy A3 este special. Construit pe baza tehnologiei Super AMOLED, îți atrage atenția de departe cu culorile sale saturate până la exagerare. Bănuiesc că mulți consideră acest fel de reproducere a culorii fiind destul de atrăgător, totuși, cei care apreciază densitatea culorilor vor trece de la modul adaptiv, care este setat din fabrică, la modul Basic.

Pe lângă culorile atrăgătoare, display-ul are o rezoluție de 720 x 1280 pixeli ( 312 ppi). Am văzut ecrane mai detaliate pe telefoane de acest tip, însă nu am găsit imagini cu detalii insuficiente sau texte greu de citit.

Interfață și funcționalitate

Samsung Galaxy A3 (2016) interfata

Avem Android 5.1 Lollipop ca software pe noul Samsung Galaxy A3, fapt cu care nu ne lăuda deoarece 6.0 Marshmallow a fost lansat de mai bine de jumătate de an. Nu există niciun zvon despre când va fi actualizat la noua versiune de OS.

Performanțe

Ca să scriu acest paragraf, mi-a luat mai mult decât de obicei. M-am lăsat dus de val jucând Asphalt Nitro. Într-adevăr, Samsung Galaxy A3 (2016) este potrivit pentru jocuri, și va rula jocuri mai pretențioase cum ar fi Crossy Road, GT Racing 2, sau Mortal Kombat X. Procesorul său Exynos SoC quad-core de 1.5 GHz și placa video Mali-T720 fac posibile rularea unor asemenea jocuri. Galaxy A3 ar avea nevoie de câteva extra secunde pentru a lansa aplicații sau pentru a le comuta. Acest lucru are de a face cu cifra modesta de la RAM și anume 1.5 GB.

Stocare

Din cei 16 GB de spațiu de stocare, aproximativ 11 GB sunt disponibil pentru utilizator, însă aceștia se vor ocupa imediat dacă ești un gamer sau dacă pasiunea ta este fotografia. Din fericire poate fi extins de către un card microSD.

Camera

Pur și simplu e bestial atunci când lucrurile mici au un impact uriaș!

Ca și celelalte device-uri recente de la Samsung, Galaxy A3 (2016) utilizează butonul Home ca scurtatură pentru camera. O apăsare dublă deschide camera din orice aplicație. O scurtatură foarte convenabila, deși camera are tendința să pornească mai greu. Vestea bună este ca noul Galaxy A3 (2016) este echipat cu o camera de 13 MP F1.9.

Camera face poze detaliate cu niște culori plăcute, atâta timp cât este destulă lumină. Vestea proastă este că device-ul va focaliza mai greu mai ales când lumina este slabă. Mai rău este faptul că dacă vei apasă butonul să faci poza, aceasta va fi făcută chiar dacă a focalizat sau nu.

Cât despre camera secundară de 5MP F1.9, pot să spun ca am reușit să fac niște poze bune la lumina zilei, însă pozele făcute la lumină scăzută au ieșit fără viața și de cele mai multe ori în ceață.

Autonomia bateriei

La capitolul acesta, pot spune că sunt mulțumit de autonomia bateriei, deoarece noul Galaxy A3 va ține o zi folosit normal. Totuși, este loc de mai bine. Am observat că telefonul are tendința de a pierde baterie când este lăsat în stand-by, asta însemnând că va trebui lăsat la încărcat noaptea. Utilizatorii care folosesc la maxim telefonul vor trebui să își procure un power bank. Bateria de 2300 mAh poate fi golită cu ușurintă într-o după amiaza dacă este folosit la sarcini care au cerințe mari cum ar fi camera foto sau navigația GPS.