0

Face ID – mai mult decât o simplă inovație

Pe pagina oficială a companiei Apple a fost publicat recent un articol în care se explică funcția Face ID și aplicabilitatea acesteia pe iPhone X… dar mai ales utilitatea ei. În materialul publicat pe site-ul oficial,  Apple explică în detaliu toate măsurile de siguranță și cum se folosește funcția Face ID.

Fără îndoială, Face ID este una din cele mai inovative tehnologii ale momentului. Nu e de mirare că textul de pe prima pagină a articolului referitor la securitatea informațiilor, precizează încă de la început că: „produsele Apple sunt construite pentru a face lucruri uimitoare”. Face ID promite să facă lucruri uimitoare în ceea ce privește securitatea datelor utilizatorilor. În linii mari, Face ID funcționează după reguli similare cu vechiul Touch ID. Sistemul citește fața și memorează versiunea inițială. Ulterior o va folosi ca reper și o va confrunta cu alte eventuale versiuni.

Prima citire a feței este una incompletă. Așadar, chiar dacă cineva ar reuși să extragă datele, ar fi imposibil să reconstruiască fața utilizatorului inițial. Înregistrarea inițială este doar o primă etapă din proces. Odată ce utilizatorul și-a înregistrat fața în iOS, Face ID se va actualiza periodic, captând imagini cu fața utilizatorului. Aceste imagini nu se scot niciodată din dispozitiv. În acest fel, Face ID va recunoaște utilizatorul, chiar dacă acesta a suferit ușoare modificări ale aspectului feței.

În cazul unei erori, iOS activează un proces numit „Diagnostic Face ID”. Acesta permite utilizatorului să înregistreze din nou fața. Indicațiile celor de la compania Apple sunt foarte clare. Utilizatorul trebuie să țină ochii deschiși și să privească în telefon, pentru activarea sistemului. După acest moment, totul decurge foarte simplu. Este posibilă chiar și dezactivarea funcției Face ID apăsând de două ori pe tasta laterală. Odată dezactivată funcția, va fi necesar să introduceți codul de acces pentru deblocarea telefonului.

iPhone X oferă suport Face ID pentru aplicațiile bancare, dar și pentru cele care se ocupă cu gestionarea și securizarea datelor. Elementul inovativ Face ID înlocuiește sistemul Touch ID, dar performanțele sunt net superioare. Noul sistem este mult mai rapid și mai sigur, după cum se precizează în articol.

Obiectivul celor de la Apple este ca Face ID să fie folosit chiar de la început de către toți cei care își vor cumpăra un iPhone X. Pentru că presa a speculat foarte mult pe tema acestei funcții, plantând dubii în mințile clienților, cei de la Apple au argumentat, în articolul amplu de pe site-ul oficial, de ce e important să se folosească acest sistem. Desigur, Face ID este o funcție opțională, prin urmare, fiecare utilizator va decide dacă o va folosi sau nu.

Securitatea datelor pare să fie unul din aspectele pe care compania Apple le consideră esențiale, mai ales în societatea actuală.

„Fie că faceți o fotografie, purtați o conversație cu Siri sau cereți unele instrucțiuni, o puteți face având siguranța că Apple nu va aduna datele dumneavoastră personale pentru a le vinde operatorilor de publicitate sau altor organizații”, se subliniază în articolul celor de la Apple.

Sursa: apple.com