0

iPhone 8 – noi detalii despre lansare și prețuri

Au mai rămas doar câteva zile până la prezentarea oficială a smartphone-ului iPhone 8. Zvonurile însă, nu încetează să apară. Câțiva operatori de telefonie mobilă din Germania au dezvăluit data la care iPhone 8 va putea fi cumpărat.

Publicația germană Macerkopf a relatat recent faptul că doi operatori de telefonie mobilă susțin că Apple le-a furnizat informații legate de data prezentării, a lansării și data la care clienții vor putea achiziționa smartphone-ul iPhone 8.

Lansarea smartphone-ului iPhone 8 va avea loc – după cum relatează Macerkopf – în data de 22 septembrie 2017. Clienții vor putea face precomenzi începând cu data de 15 septembrie.

Anul trecut, iPhone 7 a fost prezentat în data de 7 septembrie, iar precomenzile au început la două zile după eveniment. Pe 16 septembrie, iPhone 7 a fost disponibil în magazine.

Urmând istoricul smartphone-urilor iPhone, este de așteptat ca Apple să dea startul precomenzilor pe 15 septembrie. Este important de adăugat faptul că data de 15 septembrie este cea la care se va da startul precomenzilor pentru țările în care există Apple Store sau parteneri Apple.

Mult așteptatul eveniment al lansării va avea loc la o săptămână de la inițierea precomenzilor, respectând aceeași tradiție a lansărilor Apple.

Intervalul acesta de o săptămână va fi destul de aglomerat pentru compania Apple. Este perioada în care vor primi telefoanele iPhone 8 din China. Se vor efectua tranzacțiile financiare cu clienții și se vor gestiona coletele.  Indiferent de cât de aglomerați vor fi cei de la Apple, pe data de 22 septembrie, toți clienții care au făcut precomenzi, ar trebui să-și primească smartphone-ul.

Cât despre Touch ID, publicația KGI susține că acesta nu va fi o caracteristică implementată pe iPhone 8. Se pare că Apple nu a reușit să îl poziționeze sub display. Va exista cu siguranță – după cum susține această publicație – senzorul de recunoaștere facială.

Prețurile vor pleca de la 1000 de dolari. Acest lucru se datorează faptului că Samsung cere destul de mult pentru ecranele OLED. Partea din față va fi formată dintr-un ecran OLED flexibil, un modul 3D Touch și alte componente. Toate acestea, exceptând senzorul 3D Touch vor fi furnizate de către Samsung. Se pare că aceasta e singura sursă care poate să garanteze cantități suficiente, dar și calitatea componentelor furnizate. De aceea, prețurile pe care Samsung le pretinde sunt destul de mari.  Zvonurile spun că fiecare unitate OLED ar avea un preț de 130 de dolari. În anii trecuți, acesta nu depășea 55 de dolari pentru ecranele LCD. Așadar, pentru a oferi prețuri mai avantajoase pentru smartphone-urile sale, Apple va trebui să ia în calcul posibilitatea colaborării cu un alt furnizor.

În Europa, prețul unui iPhone 8 ar putea ajunge la 1000 de euro. Se pare că Apple a vândut întotdeauna noile modele la prețuri mai mari decât variantele de Note de la Samsung. Analistul Steven Milunovich este de părere că iPhone 8 de 64 GB va costa între 900 și 950 de dolari.

Dincolo de zvonurile vehiculate, nu ne rămâne decât să așteptăm evenimentul oficial al celor de la Apple, dar și lansarea din România, despre care nu se cunosc detalii… deocamdată.

Surse: macerkopf.de, appleinsider.com, iphoneitalia.com