0

Artificiile – o provocare pentru camerele smartphone-urilor? Iată cum să faci cele mai memorabile fotografii de sărbători dacă ai un Samsung Galaxy S8 sau un Note 8

De-a lungul anilor, modelele produse de către Apple au fost mereu la concurență cu cele ale companiei coreene, Samsung. În unele caracteristici și funcții, e adevărat că Apple s-a dovedit mai eficientă, însă atunci când vorbim de cameră, analiștii sunt de părere că, pentru moment, Samsung Galaxy S8 și Samsung Galaxy Note 8 dețin supremația.

Pentru cei care doresc să imortalizeze momentele petrecute de sărbători alături de cei dragi, în cele mai reușite fotografii, e bine de știut că aceste două modele oferă cele mai profesionale fotografii dintre toate smartphone-urile existente pe piață.

În fiecare an, majoritatea utilizatorilor se străduiesc să surprindă frumusețea artificiilor, însă fotografiile rezultate se dovedesc a fi, în cele din urmă, un eșec total. Iată câteva informații care vă pot ajuta să obțineți fotografii clare, mai ales dacă aveți un Samsung Galaxy S8 sau un Note 8.

Prima etapă – stabilitatea mâinii.

Ca și în cazul oricărei alte fotografii, stabilitatea este esențială. Totuși, Samsung pare să se fi gândit la toate, așadar Galaxy Note 8 are o cameră duală de 12MP, stabilizare optică a imaginii (OIS). Nu e de mirare că fotografiile realizate cu acest model rivalizează chiar și cu cele făcute cu aparate foto profesionale. Claritatea este maximă, iar rezultatul vă va uimi.

Etapa a doua – Blitzul

Pentru utilizatorii obișnuiți să-l folosească, este important să știe că dacă folosesc unul din aceste două modele de Samsung, nu trebuie să activeze blitzul. Din cauza luminii scăzute, utilizatorii sunt tentați să folosească blitzul. Trebuie de luat în calcul faptul că lumina acestuia nu este suficientă, iar fotografia nu va fi deloc una reușită. Dacă nu se utilizează blitzul, atunci contrastul dintre lumina artificiilor și fondul negru, vor reda fotografii foarte bine realizate.

Etapa a treia – uitați de zoon-ul digital când faceți fotografii cu Samsung Galaxy Note 8

Dacă credeți că folosind zoom-ul de pe telefon, veți reuși să captați mai bine imaginile, vă înșelați! Cei care folosesc zoom-ul ar trebui să știe că pierd foarte mult din calitatea imaginii. Dacă se va folosi modul captură duală de pe Galaxy Note 8, ambele camere din spate vor face o fotografie simultan.

Astfel, Note 8 va realiza o fotografie din apropiere și una cu un cadru cu unghi larg care arată întregul fundal. Performanțele ecranului Infinity determină o calitate ridicată a fotografiilor realizate. Dacă vorbim de artificii, cu siguranță, fotografiile realizate vor fi demne de plasat într-un album de familie.

Etapa a patra – setările smartphone-ului Samsung Galaxy Note 8

Setările sune esențiale în realizarea unor fotografii de calitate. Practic, de aceste coordonate depinde calitatea imaginii rezultate. Dacă aveți activată funcția HDR (High Dynamic Range) ar trebui să o dezactivați. Aceasta poate încetini procesul de capturare, iar atunci când vorbim de artificii, totul trebuie să se întâmple rapid. O altă coordonată importantă este sensibilitatea senzorului camerei digitale (ISO). Acesta trebuie să fie mai mare, pentru a ajuta la captarea mai eficientă a detaliilor în condiții de lumină scăzută. Dacă lumina cauzată de focul de artificii este prea mare, atunci ar fi indicat să scadeți valoarea acestui indice, spre valoarea de 100.

Etapa a cincea: fotografierea în cascadă.

Cu cât faceți mai multe fotografii, șansele să obțineți mai multe fotografii de calitate sunt mai mari. Puteți face acest lucru folosind funcția „Fotografiere în rafală”.

Etapa a șasea: schimbați unghiul

Monotonia nu e un lucru memorabil. Dacă veți realiza toate fotografiile din același unghi, veți avea doar o perspectivă din întregul tablou. Schimbați unghiul.

Sursa: techadvisor.co.uk