0

iOS 10.3

Apple a lansat de curând o nouă versiune de iOS și anume iOS 10.3 beta, la scurt timp după ce a fost lansat iOS 10.2.1. Compania ne oferă o mică idee despre cum va arată versiunea oficială ce nu va fi lansată decât peste câteva luni.

Ce schimbări apar la iOS 10.3

Una dintre marile schimbări ce le aduce noul iOS este faptul că funcția AirPod va fi adăugată la secțiunea Find My iPhone pentru a fi mai ușor de găsit atunci când uitam unde am pus căștile. Din cauză că sunt atât de mici, eventual deținătorii le vor pierde. Majoritatea schimbărilor vin în forma unor mici îmbunătățiri ale funțiilor deja existente. Kitul Siri, care deja poate efectua plăti și funcționa în paralel cu alte aplicații, odată cu acest update va putea să plătească facturi și să verifice statusul acestora.

Siri

De acum poți planifica o călătorie cu Siri, de exemplu:chemând un taxi la ora 2pm în loc de a chema un taxi acum. Iconița pentru vreme din Maps va fi 3D Touch pentru device-urile compatibile (iPhone 6s și iPhone 7) afișând vremea pe ore și alte informații. Funcția CarPlay are o scurtatura către cele mai recente două aplicații și poate arăta în Maps, stațiile de alimentare din apropiere. HomeKit suportă de acum programarea întrerupătoarelor pentru lumini.

Potrivit celor de la Apple, iOS 10.3 nu conține atât de multe îmbunătățiri pe cât se zvonea. Nu există nici o mențiune despre descrierea vagă a „modului teatru”, un fel de Dark Mode care să permită folosirea unei teme mai întunecate pentru folosirea device-ului în spații mai întunecate, despre care se zvonea luna trecută.

Ce este nou pentru iPad?

Nici iPad nu primește la fel de multe îmbunătățiri așa cum se zvonea. Se pare că iOS 10 nu a fost la fel de bun pentru iPad în comparație cu iOS 9. Pentru schimbări majore la iPad va trebui să așteptăm iOS 11, cel puțin. Desigur, astea nu sunt decât niște speculații și este posibil ca acest „mod teatru” să fie implementat in iOS 10.3 și, conform zvonurilor, va avea un buton dedicat in Control Center.

Pe lângă faptul ca cei de la Apple au lansat un update pentru iPhone și iPad, și anume iOS 10.3, ei au lansat și versiuni beta pentru sistemele sale de operare: macOS Sierra 10.12.4 beta tvOS 10.2 beta Xcode 8.3 beta