0
future iPhone

Zvonuri despre viitoarele device-uri de la Apple

La începutul săptămânii trecute, au apărut câteva zvonuri cum că viitorul iPhone va avea un conector USB-C în loc de conectorul original Lighitning al companiei. Acest zvon a dat de înțeles că Apple are în plan să schimbe conectorul Lightning cu USB-C, însă analistul Ming-Chi Kuo neagă acest zvon.

„Noi credem că toate trei iPhone-uri ce vor fi lansate în 2017 vor suporta încărcarea rapidă prin adaptarea la tipul C al tehnologiei de livrarea a energiei (folosind încontinuare portul Lightning), declară Kuo. Se pare că Apple va schimba un capăt al cablului de încărcare și anume conectorul obișnuit USB cu un conector de USB-C.

Dacă informație este precisă, aceasta este totuși o schimbare majoră pentru următorul iPhone ce va fi lansat în acest an. Un cablu de tip USB-C cu un conector Lightning pentru telefon, înseamnă că vei putea conecta noul iPhone la cel mai nou MacBook Pro, dar vei avea nevoie de un adaptor pentru a te putea conecta la calculatoarele și MacBook-urile mai vechi.

Raportul lui Kuo oferă lămuriri cu privire la faptul că unele surse susțineau că ar putea exista un conector USB-C pentru cablul de date, dar este clar că acest conector nu este folosit în locul conectorului Lightning. Întotdeauna au fost îndoieli cu privire la faptul că Apple ar renunța la conectorul Lightning așa ușor, mai ales că Apple a investit recent într-un nou Ultra Accesory Connector (UAC).

Apple generează venituri din licențierea conectorului Lightning și, pe lângă asta, conectorul este cu puțin mai mic decât USB-C fiind foarte important pentru design-ul pretențios al telefonului.

Scaner laser 3D

Ultimele zvonuri cu privire la următorul iPhone de la Apple vin de la analistul Rod Hall de la JPMorgan care susține că Apple va adauga un scaner laser frontal 3D pentru debloca device-ul cu ajutorul recunoașterii faciale. Hall susține că scanările faciale 3D vor înlocui sistemul TouchID bazat pe amprenta, care face parte din platforma iOS de când a fost lansat iPhone 5s în 2013. Potrivit lui Hall, noul scaner este adăugat odată cu înlăturarea butonului Home de către Apple pentru a avea un nou display Edge-to-Edge de 5.8 inch.

Noul scaner va rezolva problemele pe care le întâlnim acum la TouchID ce apar atunci când suntem umezi pe deget și senzorul nu reușește să recunoască amprenta sau la modele mai noi de la Apple care ne permit teoretic, să deblocam device-urile purtând mănuși.

Apple a primit recent un brevet care le permite să implementeze TouchID în ecran, așa că este posibil ca Apple să explorează multiple opțiuni pentru securitatea viitoarelor device-uri.