0

iPhone 9 va avea stylus

Mai sunt două săptămâni până la lansarea smartphone-ului iPhone X, însă deja au început să apară zvonuri referitoare la iPhone 9, model pe care Apple îl pregătește pentru anul 2018. Se pare că iPhone 9 nu va mai avea buton Home, dar va avea stylus și alte tehnologii implementate.

Publicația „The Korea Herald” a relevat un raport în care a dezvăluit faptul că viitorul smartphone iPhone 9 va veni fără un buton principal de Home. Existența unui stylus ar fi o noutate pentru compania Apple. Până acum nu a avut niciun stylus compatibil cu vreunul din modelele de iPhone.

Cu astfel de planuri, sunt șanse ca iPhone 8 să fie ultimul telefon al companiei Apple cu buton Home și cu TouchID. Începând cu iPhone X, Apple se va axa pe sistemul de recunoaștere facială. Este posibil ca la început, partenerii Apple să îndeplinească cererile într-un mod mai lent, dar în timp, această problemă se va remedia. Informațiile au fost lansate de către analistul Ming-Chi Kuo de la KGI Securities. Recent, pe site-ul „The Investor”, acesta a făcut câteva precizări referitoare la evoluția iPhone-urilor Apple.

Se pare că cei de la Apple fac demersuri pentru colaborări cu mai mulți producători de stylus-uri. Pentru cei care au crezut că inovațiile Apple se opresc la Face ID, este important de știut că în viitor, iPhone-urile Apple ar putea aduce surprize și mai mari.

Până în acest moment, Apple a conceput un stylus – Apple Pencil, dar acesta nu funcționează pe ecranul niciunui iPhone. Zvonurile vehiculate în publicațiile asiatice susțin că iPhone-ul anului viitor va avea ecran OLED curbat și flexibil. Se pare că cei de la Apple vor colabora cu compania LG pentru furnizarea ecranelor flexibile OLED. În februarie 2017, Apple a înaintat un patent la „U.S. Patent and Trademark Office” pentru un „dispaly flexibil”. E posibil ca această caracteristică să fie inovația Apple pentru perioada 2018-2019.

Cât despre Face ID, deși cei de la Apple susțin că va reprezenta o caracteristică implementată pe viitoarele modele, inclusiv pe iPhone 9. Analiștii sunt de părere că totul depinde de feedback-ul utilizatorilor și de modalitatea acestora de a se adapta noii tehnologii.

Nu se știe ce nume va folosi Apple pentru noul iPhone. Este posibil să se numească iPhone 9 sau să poarte o altă denumire. Cert este că ecranul smartphone-ului iPhone 9 va fi foarte mare. Se estimează că acesta va avea între 5.85 și 6.46 inchi, iar rezoluția camerelor va fi și ea superioară modelelor anterioare.

Folosind rezonanța magnetică, Apple intenționează să perfecționeze procedura de încărcare wireless. Astfel, iPhone 9 ar putea introduce conceptul de „încărcare la distanță”. Acesta va putea fi așezat la un metru de dispozitivul de încărcare. Trebuie subliniat faptul că deocamdată, toate acestea sunt doar zvonuri.

Tot din categoria „zvon” fac parte și informațiile legate de bateria în formă de L, pe care  o vor concepe cei de la LG pentru modelul iPhone 9. Cât despre lansare, în istoricul companiei Apple, aceste evenimente au loc toamna. Este foarte posibil ca iPhone 9 să facă cunoștință cu fanii Apple în toamna anului 2018.

Surse: macworld.co.uk, koreaherald.com