0

iPhone 7S va deveni iPhone 8

Compania Apple ar putea transforma iPhone 7S în iPhone 8. Apple a intensificat procesul de promovare a modelului aniversar și a implementat cele mai multe inovații pe iPhone X. Este motivul pentru care majoritatea cienților vor căuta modelul aniversar, iar celelalte modele lansate ar putea rămâne într-un con de umbră, chiar dacă prețul lor este mai mic.

Recent a fost lansată informația potrivit căreia iPhone 7S ar urma să devină iPhone 8. Desigur, pentru moment, acestea sunt doar zvonuri.  Astfel, modelul despre care se credea că se va numi iPhone 8, va purta – spun zvonurile – denumirea de iPhone X sau iPhone Edition. Nu se știe care din aceste două denumiri va fi aleasă, în cele din urmă, de către compania Apple.

Toată lumea se aștepta ca iPhone 7S să fie denumirea pentru succesorul lui iPhone 7. Iată că cei de la Apple au ales să facă schimbări și la numele modelelor. Cât despre inovații, acestea sunt destul de puține pe iPhone 7S față de iPhone 7.

De regulă, schimbarea cifrei din denumirea unui smartphone Apple se traduce prin modificarea semnificativă a tehnologiei implementate. Cu alte cuvinte, noul model ar trebui să fie net superior celui cu cifra anterioară. În cazul lui iPhone 7S, trecerea la denumirea de iPhone 8 nu se justifică, caracteristicile modelului nefiind atât de inovative, încât să se facă trecerea la o nouă cifră.

După cum se știe deja, direct sau indirect, cei de la Apple au promovat cel mai mult iPhone-ul aniversar, acesta fiind cel care concentrează cele mai multe inovații.

Chiar dacă schimbările implementate pe iPhone 7S nu sunt semnificative, compania Apple ar putea numi acest model – iPhone 8. Așadar, dilemele legate de denumiri continuă, urmând a fi elucidate în momentul atât de așteptat al prezentării. Cert este că modelul iPhone 7S va avea câteva modificări pe care clienții le-au așteptat în 2016 la apariția smartphone-ului iPhone 7. Printre acestea se numără carcasa din sticlă și încărcarea wireless.

Dacă Apple va schimba denumirea smartphone-ului iPhone 7S în iPhone 8, atunci motivul va fi legat doar de strategia de marketing. Din punct de vedere tehnic, simpla schimbare a carcasei nu este un motiv suficient de întemeiat pentru schimbarea denumirii smartphone-ului.

Prin promovarea atât de intensă a modelului aniversar iPhone X sau iPhone Edition, compania Apple a plasat deja celelalte modele într-o poziție inferioară. Iată de ce, în perioada imediat următoare, Apple va trebui să-și reconfigureze strategia de publicitate. Compania va trebui să prezinte și avantajele celorlalte modele lansate în curând, odată cu ediția aniversară.

Schimbarea denumirii poate fi o modalitate prin care atenția clienților să fie îndreptată și către acest model, însă momentan, acestea sunt doar ipoteze. Unul din avantajele modelului iPhone 7S este prețul. Fără îndoială, acesta va costa mai puțin decât iPhone X. Diferența ar putea fi de până la 300 dolari.

Stocurile ediției aniversare ar putea fi limitate (din cauza complexității procesului de producție). Așadar este posibil ca atenția clienților să fie îndreptată către celelalte modele prezentate odată cu iPhone X.

Datele referitoare la circumstanțele lansării sunt și ele controversate. Se pare că Apple nu a reușit până în acest moment să finalizeze lucrările de  construcție la Apple Park. Zvonurile spun că amfiteatrul Steve Jobs se află, deocamdată, în plin șantier. Rămâne de văzut dacă până la marele eveniment, lucrurile se vor schimba.

Surse: forbes.com, macrumors.com, 9to5mac.com