0

iPhone 8, iPhone 8 Plus și iPhone X în România

Operatorul de telefonie Vodafone a anunțat astăzi că va aduce noile telefoane iPhone 8 la sfârșitul lunii octombrie 2017. Prețurile lor vor începe de la 1000 de dolari.

Astăzi, 14 septembrie 2017, Vodafone a mai anunțat și că în curând va da startul precomenzilor. Lansarea celebrului iPhone X la Vodafone va avea loc pe data de 29 septembrie.

Și eMAG a dat dovadă de promtitudine, făcând anunțul lansării ieri, cu o zi înaintea celor de la Vodafone. Primele modele pe care clienții din România le vor găsi mai întâi la vânzare vor fi iPhone 8 și iPhone 8 Plus.

Pentru că cei de la Vodafone vor vinde iPhone 8 și iPhone 8 Plus atât la prețuri subvenționate, cât și integral, este posibil ca în România să nu se ajungă la 800 de euro, așa cum se preconizează să se întâmple în alte țări europene.

Vodafone este primul operator de telefonie mobilă care a anunțat lansarea smartphone-ului iPhone 8. Este de așteptat ca în zilele următoare, Orange și Telekom să anunțe și ei lansările telefoanelor revoluționare ale celor de la Apple.

Nu se știe cât de rapizi vor fi cei de la Vodafone în continuare, dar cert este că lansarea iPhone 8 anunțată de ei nu va constitui un eveniment unic în Romania. Mai mult decât atât, cu o săptămână înaintea lansării, la miezul nopții de 22 septembrie, bătălia va fi imensă, întrucât atât Vodafone, Orange, cât și Telekom vor da startul precomenzilor.

Pe data de 12 septembrie, cele trei modele de smartphone au fost prezentate oficial de către Tim Cook, CEO-ul Apple. Prezentarea a avut loc pe scena amfiteatrului Steve Jobs. Evenimentul a fost mult așteptat de către utilizatorii Apple și s-a dorit a fi un moment cu clasă, care să marcheze o nouă etapă în procesul evolutiv al tehnologiei cu care compania a jonglat timp de zece ani.

Evenimentul a fost, într-adevăr, unic în istoria prezentărilor Apple. Este prima dată când prezentarea vizează trei modele de smartphone. Pentru cei de la compania Apple, semnificația evenimentului nu e doar una simbolică. Să nu uităm că produsele iPhone generează două treimi din vânzările Apple. Astfel, strategia de marketing a fost îndelung gândită, pentru ca totul să fie perfect. Lansările vor avea loc în ultimul trimestru al anului, perioadă considerată „de vârf” în vânzări.

Evenimentul prezentării a fost gândit în cele mai fine amănunte. Nu au lipsit, însă, momentele pe care presa le-a catalogat drept „jenante”. Printre acestea se numără eșecul lui Craig Federighi care a dorit să explice sistemul de recunoaștere facială Face ID. Presa a catalogat momentul drept „penibil”, întrucât Face ID nu a reușit identificarea facială a lui Craig Federighi.

Explicația acestuia a fost că telefonul fusese repornit și neutilizat pentru o lungă perioadă de timp. Mai târziu, în urma relatărilor ironice pe seama acestei funcții, cei de la Apple au explicat faptul că iPhone X fusese folosit de mai multe persoane înainte ca Craig Federighi să încerce deblocarea Face ID, motiv pentru care  a fost afișat meniul pentru introducerea codului de acces. Telefonul cu care Craig Federighi a eșuat identificarea facială, a fost înlocuit cu un alt iPhone X. La acesta, sistemul Face ID a funcționat fără probleme.

Dincolo de aceste incidente, iPhone X este deja mult mai popular decât modelele prezentate în cadrul aceluiași eveniment.

Surse: appleinsider.com, 9to5mac.com