0
iphone 8 si iphone 8 edge concept glassgsm service gsm suceava

iPhone 8 – lansare 2017

Anul 2017 marchează cea de-a zecea aniversare a iPhone-ului și Apple are pregătită o surpriză mare pentru a sărbători această aniversare. Mai sunt câteva luni bune până la lansarea lui iPhone 8, dar din cauza planurile ambițioase a lui Apple pentru acest device, sunt deja câteva zvonuri cu privire la caracteristicile viitorului iPhone.

Se zvonește că Apple testează mai mult de 10 prototipuri de iPhone-uri, așa că nu este clar ce vom vedea în toamnă, și din această cauză sunt atât de multe zvonuri care intră în conflict unele cu altele.

Design

iphone 8 concept glassgsm service gsm suceava

Zvonurile sugerează că va avea un design cu totul nou, cu un display edge-to-edge care va cuprinde si marginile de jos și sus unde sunt gazduite camera frontală și TouchID. 

Este posibil ca TouchID și camera frontală să fie construite direct în display, ceea ce înseamnă că nu va mai fi butonul Home. Jony Ive a dorit de câțiva ani buni să introducă un iPhone care arată ca un device construit dintr-o singură bucată de sticlă, și sticla este necesară dacă Apple vrea să introducă încărcare wireless.

Cu un design edge-to-edge, iPhone 8 s-ar putea să fie similar ca mărime cu un iPhone de 4.7-inch, dar cu un display de mărimea unui iPhone de 5.5-inch. Zvonurile susțin că va avea un display de 5.8-inch cu doar 5.15-inch suprafață utilizabilă, restul fiind dedicat butoanelor virtuale ce vor înlocui butonul Home.

Display

iphone 8 edge to edge display glassgsm service gsm suceava

Display în sine se spune că va fi OLED din plastic flexibil în loc de un LCD, permițând lui Apple să introducă un device mai subțire care consumă mai puțină baterie ce oferă un display mai bun cu un contrast mai mare si mai multe culori cât mai naturale.

Cel puțin un model iPhone 8 va avea un display flexibil OLED iar Apple a semnat deja un contract cu Samsung pentru producerea de display-uri OLED pentru device-urile ce vor fi lansate în 2017.

Samsung va produce în jur de 160 de milioare de panouri OLED ce vor fi folosite pentru iPhone-ul de ~5-inch display OLED. Un display OLED elimină nevoie unui panou pentru iluminarea de fundal. Acest lucru le permite celor de la Apple să reducă din grosimea și greutatea display-ului folosită la acest device. Display-urile OLED pot fi de asemenea flexibile, dar se pare că Apple plănuiește să folosească un display 2.5D pentru iPhone 8.

Carcasă

iphone 4 iphone 8 comparare glassgsm service gsm suceava

La capitolul carcasă, zvonurile susțin că Apple va trece de la aluminiul folosit la iPhone 5, 5s, 6, 6s, 7 și SE la un corp din sticlă, similar cu cel folosit la iPhone 4. Cel puțin un model iPhone care va fi lansat în 2017 va avea un corp din sticlă, conform analistului Ming-Chi Kuo, sticla va fi construită în jurul unui cadru din aluminiu sau inox.

Performanțe

iphone 8 usb-c glassgsm service gsm suceava

Ca și iPhone 7, iPhone 8 va avea rezistență la apă, dar este posibil să aibă rating IP68 de rezistență al apei îmbunătățit. Încontinuare va fi capabil să reziste la ploaie, stropi de apă, și scunfundări scurte în apă. În loc de portul Lightning, iPhone 8 ar putea adoptă portul USB-C, însă zvonurile contrazic acest lucru.

La interior, iPhone 8 se așteaptă să aibă un procesor A11, care va fi mai rapid și mai eficient. Zvonurile susțin că s-ar putea să includă câteva adiții biometrice cum ar fi recunoașterea irisului, a feței sau a gesturilor.

Încărcarea Wireless

iphone 8 wireless charging glassgsm service gsm suceava

Primele zvonuri despre iPhone 8 spuneau că Apple lucrează la tehnologia de încărcare wireless care ar putea fi implementată în 2017, dar zvonuri și speculații mai recente susțin că în loc de tehnica de încărcare wireless de lungă distanță, Apple ar putea folosi soluția de încărcare wireless prin inducție folosită la Apple Watch.

Stocare

Se zvonește că iPhone 8 va include o memorie flash NAND de la Samsung, dar nu este clar ce îmbunătățiri va aduce. Odată cu iPhone 7 și 7 Plus, Apple a introdus opțiunea de 256GB stocare internă, și este posibil ca odată cu noul iPhone 8 să crească și capacitatea de stocare.

RAM

Ca și iPhone 7 Plus, sursele susțin că iPhone 8 va include 3GB RAM.

3D Touch

Cu noul corp din sticlă implementat de Apple pentru noul iPhone și introducând cel puțin un model cu display OLED, o nouă tehnologie 3D TOUCH va fi necesară. Conform analistului Ming-Chi Kuo de la KGI Securities, Apple va trebui să folosească un nou modul 3D TOUCH cu ”o foaie suplimentară de grafit pentru laminare” pentru a reduce caldura.

Autonomia bateriei

iphone 8 concept baterie glassgsm service gsm suceava

Am auzit câteva zvonuri despre viitoarea baterie a lui iPhone 8, dar un zvon de la Fast Company spune că device-ul va include o „baterie mult mai mare”, ce ar putea îmbunătăți viața bateriei. O baterie mai mare nu înseamnă neapărat că ar putea îmbunătăți autonomia, ci pur și simplu pentru a susține noile îmbunătățiri aduse de Apple noului device cum ar fi display-ul OLED sau noile caracteristici biometrice.

Camera principală

iphone 8 plus dual camera glassgsm service gsm suceava

Analistul Ming-Chi Kuo de la KGI Securities crede că la fel ca și la iPhone 7 Plus, camera cu dual-lens va apărea și la modelele iPhone 2017 premium. Kuo prezice un iPhone 4.7-inch cu o camera simplă, un iPhone 5.5-inch cu cameră dual-lens, și un model OLED cu mărime nespecificată cu cameră dual-lens. Camera iPhone-ului din 2017 ar putea avea efecte 3D dacă Apple va adopta camera de la LG.  

Camera secundară

Camera frontală de la iPhone 8 va fi una „revoluționară” construită din trei module ce va permite activarea capabilităților 3D, tehnologie oferită de PrimeSense. Camera va include un modul de transmitere prin infraroșu, un modul de primire prin infraroșu, și o cameră tradițională. Cu adițiile infraroșu, camera va fi capabilă să găsească locația și distanța obiectelor din fața camerei, tehnologie care ar putea fi folosită pentru recunoașterea facială și a irisului pentru viitoarele capabilități AR.

Siri

iphone 8 siri glassgsm service gsm suceava

iPhone 8 ar putea avea funcții Siri îmbunătățite, conform unui zvon de la DigiTimes. Nu este clar ce versiune îmbunătățită a lui Siri vom avea, dar ar putea include o îmbunătățire la capitolul personal assistant.

Numele

Urmărind schema standard de numire de la Apple, vom observa o ascensiune numerică de-a lungul anilor pentru a marca schimbările exterioare și un ”S” pentru a denota schimbările interioare, modelul din 2017 ar trebui să fie numit ”iPhone 7s”.

Având în vedere schimbările majore pe care Apple dorește să le introducă device-ului ce va fi lansat în 2017, este puțin probabil ca device-ul să primească un ”S” la nume, așa că este o posibilitate destul de mare ca Apple să decidă să sară direct la următorul număr întreg, numind iPhone-ul din 2017, iPhone 8.

2007 – iPhone

2008 – iPhone 3G

2009 – iPhone 3GS

2010 – iPhone 4 (design nou)

2011 – iPhone 4S

2012 – iPhone 5 (design not)

2013 – iPhone 5S

2014 – iPhone 6 și iPhone 6 Plus (design nou)

2015 – iPhone 6s și iPhone 6S Plus 

2016 – iPhone 7 și iPhone 7 Plus (design nou)

2017 – iPhone 8 și iPhone 8 Plus (design nou)

Declarația celor de la Apple 

Apple a spus că plănuiește să lansese modelul cu display OLED al lui iPhone 8 ca un model ”premium” care să fie vândut pe lângă modelele standard de 4.7 și 5.5-inch cu ecran tradiționale LCD. 

Toate trei modele vor include corpuri din sticlă și încărcare wireless (deși unele zvonuri nu sunt de acord la acest capitol), dar nu este clar dacă cele două modele cu LCD vor avea același display edge-to-edge.

iPhone 8 este încă în construcție și este probabil să fie lansat în toamna lui 2017, și în lunile ce urmează până la lansare, vom afla mai multe detalii despre specificațiile acestui device.

iPhone 8 Concept