0

iPhone 8 Plus versus Samsung Galaxy Note 8 – duelul camerelor

De când a fost lansat iPhone 8 Plus, s-a dat startul comparațiilor între acest model și Samsung Galaxy Note 8. Până acum, la nivel de performanțe, iPhone 8 Plus s-a dovedit a fi superior, însă care va fi rezultatul înfruntării camerelor?

Site-ul CNET a efectuat un test care a confirmat din nou, ceea ce majoritatea utilizatorilor intuiau deja: camera smartphone-ului iPhone 8 Plus este superioară celei implementate pe Note 8. Așadar, iPhone 8 Plus învinge în duel și de această dată.

Cele două camere foto au fost analizate din diverse puncte de vedere: auto-focus, paleta de culori și alte caracteristici. În majoritatea fotografiilor realizate de către cei de la CNET se observă că iPhone 8 Plus are culori mai vibrante, în timp ce Note 8 are culori mai șterse.

Smartphone-ul Samsung captează mai multe detalii în zonele mai întunecate. Rezultatul final nu este, însă atât de spectaculos, mai ales când este vorba de tonurile pielii.

La nivel artistic, așa cum spun cei de la CNET, fotografiile realizate cu iPhone 8 Plus sunt mult mai bune. Cu toate acestea, din punct de vedere tehnic, Note 8 se comportă mai bine, în majoritatea situațiilor. De exemplu, funcția auto-focus de pe Note 8 este superioară din punct de vedere tehnic și este chiar mai rapidă. Totuși, rezultatul nu se ridică la nivelul fotografiilor realizate cu smartphone-ul iPhone 8 Plus.

În ceea ce privește camera frontală, până nu demult se vehicula ideea că Apple nu a lăudat această caracteristică în cazul lui iPhone 8 Plus, pentru că nu se aștepta să surclaseze performanțele lui Note 8. Iată că cei de la CNET au concluzionat faptul că iPhone 8 Plus iese învingător și de această dată. În schimb, Samsung Galaxy Note 8 are un plus la capitolul „înregistrare audio”.

În cazul înregistrării slow-motion, tot iPhone 8 Plus este superior. Note 8 este limitat doar la 30 fps, în 4K. iPhone 8 Plus vine cu două camere foto de câte 12 megapixeli și f/1.8, respectiv f/2.8 pentru cea telefoto. Zoom-ul digital e de 10x. iPhone 8 Plus are și funcția Portrait Ligting. În cadrul acesteia se simulează lumina de studio în mai multe moduri. Există bliț cu patru LED-uri, autofocus îmbunătățit, algoritm mai bun pentru procesarea foto.

În condiții de lumină naturală excesivă, iPhone 8 Plus realizează fotografii mai bune. Contrastul este mai natural decât în cazul fotografiilor făcute cu Samsung Galaxy Note 8. Când nivelul luminii naturale este scăzut, telefonul celor de la Apple se dovedește a fi, încă o dată, mai performant decât rivalul său.

Pe ecranul AMOLED al telefonului Note 8, imaginea video pare mai vibrantă decât pe iPhone 8. Totuși, confruntarea celor două imagini pe un computer este relevantă. Ea scoate la suprafață diferența. Atât materialul video, cât și fotografiile efectuate cu iPhone 8 Plus sunt mult mai bune decât cele realizate cu Samsung Galaxy Note 8.

Fără îndoială, vor mai exista și alte comparații între performanțele smartphone-ului iPhone 8 Plus și Samsung Galaxy Note 8. Rămâne de văzut care din aceste două telefoane vor fi preferatele clienților.

Sursa: CNET.com