0

iPhone 8 sau iPhone Pro?

Trăim în plin secol al dezvoltării tehnologice rapide. De la an la an, comunicațiile capătă noi coordonate. Dacă ați crezut că iPhone 8 e ultimul miracol, ei bine, nu e decât primul miracol dintr-o întreagă serie care ne va uimi, cu siguranță!

Anul 2018 are premisele unui interval în care schimbările vor fi majore. Apple va ieși pe piață cu ecrane complet inovative, dar acesta nu e singurul atu al său; tot anul viitor, Apple va lansa trei modele de iPhone cu ecran OLED. Încă din această toamnă, când se lansează mult așteptatul iPhone 8, Apple va trece la următorul pas în evoluție, renunțând astfel la ecranele LCD.

Se preconizează ca după evenimentul toamnei 2017 (lansarea iPhone 8), toate modelele de iPhone vor avea ecrane OLED, asortându-se astfel la rapida evoluție tehnologică actuală.

Dar, vor mai exista, totuși, modele cu LCD? Ei bine, da! Acestea vor fi iPhone 7s și 7s Plus, modele pe care Apple le va lansa tot în luna septembrie, alaturi de vedeta toamnei 2017 – iPhone 8.

Desigur, tehnologia OLED nu este deloc ieftină, iar Apple dispune – cel puțin pentru moment – de un număr destul de limitat de astfel de ecrane, motiv pentru care este de așteptat ca iPhone 8 să nu fie disponibil pe piață în număr foarte mare. Pe viitor, situația s-ar putea schimba, mai ales că Apple a semnat contract de parteneriat cu Samsung, pentru furnizarea acestei tehnologii OLED.  Până atunci, s-ar părea că prețul unui iPhone 8 va fi destul de mare, justificându-se astfel costurile producției. Potrivit Daily Mail, un iPhone 8 ar putea fi achiziționat cu 1100 dolari.

Pentru moment, detaliile despre telefoanele cu ecran OLED pe care Apple le va lansa în 2018, sunt destul de puține. Se știe că vor exista cel puțin trei modele, cu ecrane de 5,28 și 6,46 de inci, dar există și zvonuri potrivit cărora pe lângă folosirea scanării faciale în loc de senzor de amprentă, iPhone 8 va mai veni cu o caracteristică inovativă. Astfel, acesta va fi disponibil în 4 culori, iar una dintre ele va fi o variantă de carcasă oglindă. Controverse și diverse ipoteze s-au lansat și pe seama senzorului de amprentă, unele zvonuri spun că acesta nu va mai exista deloc, în timp ce altele sunt de părere că acesta va fi înlocuit cu un sistem de recunoaștere facială.

Ultimele informatii oferite de publicatia Daily Mail vehiculează ideea potrivit căreia iPhone 8 se va numi, de fapt, iPphone Pro, iar producția inițială va fi destul de limitată pentru prima lună, urmând ca în lunile următoare să se remedieze acest impediment.

Nu ne rămâne decât să așteptăm celebra lansare a acestui iPhone și a modelelor care vor urma.

Sursă material: http://www.dailymail.co.uk