0

iPhone 9 – inovația anului 2018

Clienții Apple așteaptă cu nerăbdare smartphone-ul aniversar al companiei – iPhone 8. Zvonurile cu privire la caracteristicile acestuia au curs neîncetat. Acum, în prag de lansare, iată că noi informații au apărut în media… dar de data aceasta, despre iPhone 9.

Deși iPhone 8 încă nu a apărut în lumina reflectoarelor, compania Apple demonstrează că lucrurile sunt într-o continuă evoluție. Se pare că noul model, iPhone 9, va reprezenta un pas important în istoria smartphone-urilor Apple. Acesta va fi lansat anul viitor și va avea ecrane cu diagonale mai mari decât modelele anterioare.

Pentru iPhone 8, lucrurile sunt deja clare. După promovarea atât de intensă, nu mai lipsește decât evenimentul lansării. Cert este că iPhone 8 se află, în acest moment, în plin proces de producție. Este foarte puțin probabil ca Apple să încerce să schimbe caracteristicile acestui smartphone aniversar. De aceea, compania și-a reorganizat forțele pentru construcția unui nou model de smartphone – iPhone 9 –  și are un an la dispoziție să îl modeleze după conceptele celor mai luminate minți din cadrul companiei.

Site-ul „TheInvester” a dezvăluit astăzi (citând site-uri asiatice ca surse) faptul că obiectivul companiei Apple este să realizeze un smartphone cu o diagonală care să depășească modelele anterioare. Cât despre denumire, așa cum este incert numele iPhone-ului aniversar, la fel de incertă este și denumirea iPhone-ului lansat anul viitor. Unii sunt de părere că s-ar putea numi iPhone 9, alții susțin că varianta iPhone 8S e mai probabilă.

iPhone 9 va fi lansat în 2018. Vor exista două variante. Una va avea ecran cu diagonală de 5.85 inch, în timp ce ecranul celeilate variante va avea diagonala de 6.46. inch. Se pare că unul din modele va fi o variantă foarte asemănătoare cu iPhone 8. Celălalt model va avea o diagonală mai mare cu  cu 0.9 inch față de cea de 5.5 inch a modelului iPhone 7S Plus pe care Apple îl va lansa toamna aceasta.

Zvonurile spun că Apple a demarat deja procesul de lucru la ecranele OLED pentru smartphone-ul de anul viitor.

Procedeul necesar realizării unui ecran cu diagonală de 6.46 inch este destul de complex. De aceea, compania Apple a început deja procesul de dezvoltare al acestui proiect.  E prematur să afirmăm că planurile se vor realiza așa cum au fost creionate inițial. Dacă va fi așa, atunci Apple va surclasa (cel puțin prin mărimea diagonalei) smartphone-ul Samsung Galaxy Note 8. Scopul clar al companiei este acela ca în anul 2018 să lanseze smartphone-ul cu cel mai mare ecran de până acum. Rămâne de văzut dacă iPhone 9 va fi atât de performant cum preconizează compania.

Se pare că cei de la Apple au avut inițial, un alt plan. iPhone 9 era programat să aibă un ecran cu diagonala de 5.3 inch. Ulterior, compania și-a schimbat ideea, din cauza trendului actual, al telefoanelor cu diagonală mare. Zvonurile lansate până în acest moment susțin ideea că iPhone 9 nu va uimi doar prin mărimea diagonalei. Modelul va avea și alte performanțe, iar unele din ele vizează bateriei. Despre caracteristicile smartphone-ului iPhone 9, vom afla, cu siguranță, mai multe detalii în lunile care vor urma.