0
ipad pro and box 2017 glassgsm suceava

Noul iPad – mai ieftin și mai bun decât Air 2

„Inovator în lumea tabletelor” este o propoziție cam dificilă în momentul de față, chiar și pentru Apple. iPad Pro a adus o nouă modalitate de a lucra și o varietate de accesorii create pentru a-l complementa. Dar ce e de făcut dacă tu nu dorești aceste lucruri? Dacă te găsești punându-ți aceasta întrebare, atunci noul iPad este un device creat pentru tine. Îți oferă specificații premium, un design atrăgător și caracteristici de top, dar la un preț mai mic.

Noul iPad – preț și data lansării

 • Este deja lansat și il poți găsi în magazinele Apple sau la parteneri  
 • Mai ieftin decât iPad Air 2 329 de dolari

Noul iPad este mai ieftin decât a fost iPad Air 2 când era la reduceri. Acest lucru este uimitor deoarece produsele Apple sunt greu de găsit la un preț scăzut, mai ales că iPhone pare să crească în preț cu fiecare generație nouă. Poți cumpară noul iPad direct de la Apple chiar acum și ne așteptăm ca și alți comercianți să aducă pe stock în următoarele săptămâni.

Design și display

ipad 2017 glassgsm suceava
 • Design similar ca și modelele anterioare, dar încă arată grozav
 • Mai subțire și mai greu față de iPad Air 2
 • Este ușor de ținut în mână cu un ecran de 9.7-Inch

Dacă ai folosit iPad Air 2, vei fi familiarizat cu noul design al noului iPad. Această nouă versiune este puțin mai subțire față de Air 2, dar abia dacă vei sesiza acest lucru având în vedere faptul că are o grosime totală de 7.5mm. Ca și greutate, noul iPad cântărește 469g, așa că dacă ai de gând să iei acest device cu tine în călătoriile tale vei realiza că este destul de ușor pentru a-l putea lua cu tine pe perioade mai lungi de timp. Însă pentru a putea folosi tableta vei fi nevoit să folosești ambele mâini deoarece un device de dimensiunile 240 x 169.5 x 7.5mm nu este chiar atât de ușor pentru a fi folosit cu o singură mână.

Interfața

 • Rulează iOS 10.3, ultimul soft de la Apple
 • iOS este interfața perfectă pentru tablete
 • Ai acces la milioane de aplicații ce sunt compatibile cu noul tău iPad

iOS este fără îndoiala cea mai bună interfață pentru tablete și noul iPad este primul care vine cu iOS 10.3 rulând chiar în momentul în care a fost scos din cutie. iOS înseamnă că ai mai mult de un milion de aplicații care vor funcționa cu iPad-ul tău și toate sunt optimizate pentru această platformă. În perioada în care am testat noul iPad nu am găsit nici o aplicație care să nu funcționeze cu ultima versiune de soft.

Filme muzica și jocuri

ipad 2017 display glassgsm suceava

 • Ecranul perfect pentru a viziona filme și tv
 • Difuzoare de calitate bună dar nu la fel de bune ca cele de pe modelele iPad Pro
 • Capacitate de stocare de 32GB sau 128GB, fără opțiunea de 256GB

Motivul pentru care vei dori să cumperi noul iPad este pentru media. Magazinul App Store de la Apple oferă o varietate de aplicații pe care poți să le descarci pentru a viziona filme și asculta muzică. O parte din aplicații sunt deja incluse în noul iPad. Pentru filme, Apple a inclus iTunes Store, așa că poți să cumperi direct o selecție de filme noi, sau poți să le încarci pe tableta ta și să le vizionezi cu aplicația Videos.

Display-ul luminos Retina de mare rezoluție face noul iPad să fie un device perfect pentru a viziona filme. În timp ce iPad-ul de 12.9-Inch îți oferă un ecran mai mare, în același timp pierzi din ușurința cu care ții device-ul în mână. Noi am descoperit că noul iPad oferă un compromis între aceste două cerințe.

Performanța și benchmark

ipad 2017 music glassgsm suceava

 • Folosește un chip Apple A9, care a fost văzut prima dată la iPhone 6s
 • Nu este cel mai rapid iPad de pe piață, dar își face treaba

Jocurile au fost cele mai intensive task-uri la care a fost supus iPad-ul și am descoperit că nu s-a chinuit deloc la acest capitol. iPad-ul s-a încălzit puțin atunci când am rulat aplicații mai mari pe el dar nu s-a pus vreodată problema că este greu de ținut în mână din cauza căldurii. Una dintre cele mai mari upgrade-uri la noul iPad este includerea procesorului A9 de la Apple. Este un chip care și-a făcut debutul în iPhone 6s la finalul lui 2015 și nu este în topul tehnologiei precum cea pe care o găsim la iPhone 7.

Autonomia bateriei

2017 ipad battery size glassgsm suceava

 • Durata medie a bateriei, fapt ce nu constituie o problemă
 • Aproximativ 10 ore de funcționare care îți permite să vizionezi cinci filme fără probleme

Apple susține că iPad-ul tău va tine aproximativ 10 ore la o singura încărcare. Pe durata testelor noastre am observat că Apple a avut dreptate și anume că bateria ține 10 ore de web browsing și vizioare a filmelor. Luând in considerare faptul că iPad-ul este atât de subțire, autonomia bateriei este destul de impresionantă chiar și atunci când ne jucăm pe tabletă. Într-adevăr se descarcă un pic mai repede dar totuși nu foarte repede.

Camera

ipad 2017 pro glassgsm suceava

 • camera principala de 8MP este destul de folositoare dar totuși nu are trebui sa fie device tău principal pentru camera
 • camera frontala de 1.2MP suna destul de saracioasa dar se descurca destul de bine la apelurile video

Atunci când cumperi o tabletă, camera nu ar trebui să fie una din grijile tale, dar este de folos să ai o camera principală și una frontală pe tableta ta.