0

iPhone X – cel mai așteptat iPhone al anului

Fără îndoială, iPhone X este unul dintre cele mai așteptate produse Apple din istoria companiei. Nu e de mirare că de la deschiderea precomenzilor, până la epuizarea stocurilor, a fost doar o chestiune de câteva minute.

iPhone X – stocuri epuizate

Lansarea smartphone-urilor iPhone 8 şi iPhone 8 Plus a fost un eveniment important. Totuși, entuziasmul a fost destul de estompat. Cele două modele au fost ignorate de către clienți, în favoarea smartphone-ului iPhone X.

Așa cum era de așteptat, precomenzile pentru ediția aniversară s-au epuizat încă din primele minute. iPhone-ul fără margini, cu Face ID și cu multe alte tehnologii inovative implementate, a fascinat fanii Apple din întreaga lume.

Fanii care îşi doresc un iPhone X şi au găsit stocurile epuizate, vor trebui să mai aştepte câteva luni pentru a intra în posesia unui astfel de smartphone. Zvonurile anterioare vehiculau ideea că stocurile sunt limitate și că Apple nu va reuşi să onoreze în 2017 toate precomenzile pentru ediția aniversară. Totuși, afirmațiile lui Tim Cook într-un interviu acordat publicației „The Independent” păreau destul de optimiste. Președintele Apple nu a afirmat clar că ar fi probleme cu stocurile, de aceea speranțele clienților au fost mari.

Acum, după situația creată, zvonurile spun că totul s-a întâmplat din cauza producătorului de camere foto frontale. Se pare că acesta a întârziat livrările.

O mare parte din analiști consideră că preţul iPhone X este unul destul de prohibitiv. Așa este perceput în SUA, dar mai ales în Europa. Cu toate acestea, Cei de la Apple se arată mai mult decât optimiști. Ei estimează vânzări record ale ediției aniversare.

iPhone X – prețuri

În România, varianta de 256 de GB a unui iPhone X costă 6200 de lei. Totuși, există și în România, fani Apple care își doresc nepărat un iPhone X. Presa din România a făcut recent o analiză a raportului dintre salariul mediu pe economie și prețul unui iPhone X. Astfel, s-a ajuns la concluzia că un român ar trebui să economisească peste două salarii medii lunare pe economie, dacă dorește achiziționarea acestui smartphone. Este vorba de varianta de stocare de 64 GB. Se pare însă că stăm mai bine decât indienii. Aceștia ar trebui să cheltuiască peste nouă salarii pe un iPhone X. În India, un astfel de smartphone costă 89.000 de rupee, echivalentul a 1.373 de dolari. Salariul mediu lunar în India este de doar 148 de dolari.

Pentru fanii Apple din Rusia, n-ar fi nevoie decât de economisirea a două salarii medii. Aici, iPhone X costă 79.990 de ruble, adică 1.389 de dolari.  Salariul mediu în Rusia este de 591 de dolari… dar atunci când pasiunea pentru tehnologia mobilă americană de ultimă oră e maximă, orice sacrificiu pare neînsemnat.

De invidiat sunt, desigur… americanii.  Cu doar 20% din câştigul lunar, un american îşi poate cumpăra ultimul model lansat de Apple. În SUA, un iPhone X costă în jur de 1000 de dolari, preț destul de permisiv pentru majoritatea americanilor. Elvețienii sunt în top-ul acestui clasament. Pentru aceștia, ar fi nevoie de doar 16% dintr-un salariu mediu, pentru achiziționarea unui iPhone X.

Surse: Forbes, The Inquirer