0

Procentul de instalare al noului IOS 10

iOS 10 a fost instalat deja pe circa 14.5% dintre toate iPhone, iPad și iPod Touch-urile din lumea întreagă, el avand parte de un start mult mai bun decât iOS 9, în ciuda problemelor iOS 10. Conform celor de la MixPanel, până la ora 20:00, adică la 24 de ore după lansarea iOS 10, 14.45% dintre toate iDevice-urile active rulau această versiune a iOS. În 2015, dupa 24 de ore, 12.6% dintre iDevice-urile active rulau iOS 9, iar dacă ne uitam la iOS 8 de acum 2 ani, iOS 10 are o rată de adopție mai bună chiar și decât acea versiune.

Extrem de important de precizat este faptul că baza de terminale active despre care vorbim este mult mai mare în cazul iOS 10 decât în cazul versiunilor anterioare, deci în realitate numarul celor care au instalat update-ul este mult mai mare. Având în vedere că este imposibil de calculat cu cât a crescut baza de utilizatori de iDevice-uri, fără informații de la Apple, cifra reală comparativă nu o știm, dar este fără dubiu faptul că ea este mai mare. De ce? Ei bine pentru că Apple a vandut tot mai multe iDevice-uri de la an la an și e imposibil ca cele vechi să fi fost scoase din uz în același ritm cu cele noi, din moment ce baza de utilizatori activi a crescut constant.

Compania Apple are peste 1 miliard de iPhone, iPad si iPod Touch active în lumea intreagă, iar peste 800 de milioane dintre ele pot instala iOS 10 în momentul de față. Cu o baza așa mare de utilizatori, există șanse mici ca până la sfârșitul anului rata de adopție a iOS 10 să nu acopere macar 3 – 400 de milioane de utilizatori.