0
samsung galaxy A5 2016 review

Samsung Galaxy A5 (2016) Review

Smartphone-urile de clasă mijlocie sunt interesante. Până acum, smartphone-urile sub-flagship nu au primit atât de multă atenție pe cât ar fi trebuit. Nu au fost prea multe device-uri de tip „erou” care să îndeplinească cererile pieței. Anul trecut, am văzut câteva device-uri ce au fost construite pentru a ataca zona low-cost a pieței.

Majoritatea produselor erau exact așa: specificații bune, dar cu un design light, cu trăsături generice însă cu aspect plictisitor. Samsung a căutat sa schimbe asta in 2016. Compania a lansat trei device-uri de clasă mijlocie care, în mod normal ar trebui, teoretic, să schimbe părerea despre această clasă de smartphone-uri.

Seria Galaxy A primește un update al device-urilor A3, A5 și A7 (2016). Dacă nu ești dispus să te compromiți la capitolul specificații dar nici să pui mâna pe un device prea costisitor, atunci șansele sunt destul de mari să ți se potrivească Galaxy A5 (2016). Costă în jur de $400 și este disponibil în toată lumea. Oare a reușit Samsung să producă primul „erou” de clasă mijlocie al acestui secol? Haideți să aruncăm o privire!

În cutie, vei găsi:

  • Samsung Galaxy A5 (2016)
  • Încărcător Fast charger (9V – 1.67A / 5V – 2A)
  • Cablu microUSB
  • Casti (GH59-11720J)
  • Cheița SIM
  • Manual de utilizare

Design

samsung galaxy A5 2016 review

Design-ul lui Galaxy S6 poate fi văzut atât la Galaxy A3 cât și la Galaxy A5. Totuși, sunt câteva diferențe. Carcasa din aluminiu și colțurile mai puțin rotunjite, oferă telefonului un aspect mai dur. Gorilla Glass 4 ce acoperă fața și spatele device-ului are un efect 2.5D pronunțat.

Display-ul pare că pluteste pe fața lui Galaxy A5 (2016), fapt ce ii oferă o atingere vizuală plăcută. De fapt, noi credem că acesta este cel mai drăguț device non-edge de la Samsung de până acum, chiar dacă amprentele de pe degete sunt atrase de către sticlă mai tare ca niciodată.

Un dezavantaj al acestor device-uri este că display-ul este cea mai vulnerabila parte a telefonului. De la o simpla căzătura, se poate crăpa sticla sau chiar mai rău,se poate sparge display-ul. În general este destul de costisitoare reparația, însă noi, cei de la Glassgsm din Suceava avem oferte destul de atractive la acest capitol(înlocuire display). Totodată, dacă vei urmări pagina noastră de Facebook, poți observa recenziile clienților noștri care au fost mai mult decât multumiți de noi.

Cu un display de 5.2 Inch Super AMOLED pe Galaxy A5 (2016) cu o rezoluție de 1920 x 1080 pixeli, evident mai sofisticat față de predecesorul său (424 x 294 ppi). Pentru majoritatea utilizatorilor o rezoluție de 1080 pixeli este probabil punctul comun unde calitatea imagini, performanța și viața bateriei sunt în balanță.

Să nu trecem cu vederea peste faptul că Samsung a îmbunătățit reproducerea culorilor. Chiar dacă Galaxy A5 (2016) nu oferă reproducerea aproape perfectă precum Galaxy S6 și Note 5, modul basic sau AMOLED-photo al telefonului redă o senzație calmă, relativ naturală a display-ului. Ca și idee, gândește-te la display-ul Full HD AMOLED de la Galaxy S5. Noi credem ca noul A5 este mult mai bun.

Specificații, performante

Galaxy A5 (2016) este echipat cu procesorul Exynos 7580 de la Samsung, chip găsit și la Galaxy S5 Neo. Este pe departe cel mai bun, dar este suficient pentru a rula ultima versiune a interfeței TouchWiz fără probleme. Chiar și jocurile mai pretențioase pot fi rulate fără probleme, dar atunci când în background mai rulează și alte aplicații sau sarcini, faptul că este un device de clasă mijlocie cu un procesor de clasă mijlocie, răspunsul este evident.

Software

La capitolul software, așa cum am menționat mai sus, TouchWiz de pe Galaxy A5 (2016) rulează destul de bine. Pentru cei nefamiliarizați cu îmbunătățirile aduse interfeței în ultima vreme, butoanele au text în loc de o iconiță simplă și meniurile sunt mai simple, așa că nu va fi nici o confuzie cu privire la scopul fiecărei opțiuni.

Camera

Galaxy A5 2016 review camera 1

Echipat cu un senzor de 13 MP f/1.9 și stabilizare optică pe spate. Galaxy A5 (2016) împarte caracteristici cu Galaxy S6, așa că noi am avut așteptări mari la acest capitol însă rezulatele nu au fost pe măsura. Modul profesional al camerei este în mare parte basic. Îți oferă control manual asupra valorilor expunerii și ISO, dar nu și asupra setărilor vitezei shutter-ului. Din fericire, aplicația camerei poate fi pornită apăsând de doua ori butonul Home.

Galaxy A5 2016 review

La capitolul video, camera filmează cu o rezoluție de 1080p la 30 FPS. Nu avem HDR, așa că dynamic range este limitat, în timp ce autofocus nu este foarte încet însă uneori îi ia timp să țină pasul.

Camera frontală a lui A5 (2016) este destul de bună pentru orice. Cu un unghi selfie larg, este destul de eficientă în condiții de lumină scăzută. Rezoluția, din păcate, este limitată la 5 MP și funcția HDR nu este disponibilă.

Autonomia bateriei

Cu o baterie de 2900 mAh, aceasta combină luminozitatea și rezoluția display-ului cu modestitatea procesorului. Ne-a luat ceva timp și efort pentru a reuși să ajungem la 1% din viața bateriei intr-o singură zi. Fără a fi folosit la jocuri, ci doar folosit normal, bateria lui A5 (2016) a ținut până la doua zile.