0

Samsung Galaxy S9 – lansarea va avea loc în primele zile ale lunii ianuarie 2018

Zvonuri și certitudini legate de lansare

După numeroasele zvonuri vehiculate în jurul lansării smartphone-ului Samsung Galaxy S9, reprezentanții companiei au lăsat de înțeles faptul că marele eveniment va avea loc undeva în luna ianuarie a anului 2018.

Analiștii sunt de părere că vânzările la smartphone-urile Samsung au fost serios afectate de campania de promovare destul de agresivă a celebrului  iPhone X al celor de la Apple. Prin urmare, Samsung Galaxy S9 va fi lansat mai devreme decât se așteptau fanii. Alegând această strategie, cei de la Samsung speră să recupereze pierderile din perioada în care au stagnat.

Zvonurile spun că Samsung Galaxy S9 va fi lansat în două variante: standard şi S9+. Ambele vor avea  display „infinity” cu diagonale de 5,8, respectiv 6,2”. Rezoluţia va fi WQHD+ şi se va folosi tehnologie AMOLED cu luminozitate îmbunătăţită. Diferența dintre S9 şi S9+ va fi și la interior. Modelul mic va avea 4 GB RAM, iar modelul mare va adopta un modul de 6 GB.

Noul chip Exynos 9810 pe care cei de la Samsung îl vor folosi pentru Samsung Galaxy S9 este deja în plin proces de producție. Specialiștii care l-au conceput se așteaptă ca performanțele acestuia să le depășească pe cele ale smartphone-ului iPhone X. Reprezentanții companiei nu au lansat informații oficiale. Zvonurile spun că cei de la compania Samsung vor lansa mult mai devreme Samsung Galaxy S9 și asta pentru că procesorul este deja în plin proces de producție.

Samsung Galaxy S9 – caracteristici

Zvonurile legate de Samsung Galaxy S9 nu vizează doar evenimentul lansării, ci și caracteristicile cu care acest model intenționează să-și uimească fanii. Samsung Galaxy S9 va avea un chip Exynos 9810. Se pare că performanțele acestuia vor depăși tot ceea ce oferă modelele produse de Samsung până acum, dar și modele create de către alte companii. În ceea ce privește eficiența energetică, se pare că aceasta va fi cu 15% mai mare decât la modelele anterioare.

Cantitatea de procesoare Exynos 9810 aflată deja în proces de producție este destul de mare. De aici se deduce faptul că și producția de unități de Samsung Galaxy S9 va fi la fel de mare. Așadar, lansarea va avea loc mai devreme decât se așteptau fanii. Totuși, noul smartphone va fi prezent în magazine abia în februarie – martie.

Samsung Galaxy S9 va fi lansat, cel mai probabil, în luna ianuarie doar în anumite țări. Până în luna martie, noul smartphone va ajunge și în magazinele din alte țări. Din istoricul evenimentelor Samsung, lansările sunt efectuate respectând acest procedeu, fără a lăsa perioade mari de timp între ele.

Obiectivul celor de la Samsung este acela de a diminua strălucirea de care pare să aibă parte celebrul iPhone X și de a se impune pe piață cu un smartphone care se anunță plin de inovații tehnologice – Samsung Galaxy S9.

Sursa: Techradar