0

Siri va avea un nou buton de activare pe iPhone 8

Se pare că surprizele celor de la Apple continuă să uimească utilizatorii. Noul smartphone, iPhone 8 sau iPhone X va avea un nou buton pentru activarea asistentului personal, Siri. În acest sens, Apple a reconfigurat clasicul buton Power.

Guilherme Rambo, un dezvoltator brazilian, a descoperit mai multe informații noi despre iPhone 8. Una dintre acestea vizează butonul Power și o nouă utilitate – activarea asistentului personal, Siri. După cum relatează dezvoltatorul, butonul Power va avea o lungime mai mare pe iPhone 8, iar în codul sursă al iOS există o functie care permite activarea Siri.

Surse din cadrul producătorilor, au explicat faptul că iPhone 8 va avea butonul Power mai mare datorită diagonalei ecranului. Se pare însă că Apple a implementat și activarea asistentului personal, tot cu ajutorul acestui buton. Acesta va fi cu 50% mai lung decât cel din iPhone 7, însă diagonala vechiului model este mai mică.

Faptul că Apple se va folosi de butonul Power pentru a permite activarea Siri pe iPhone 8, este o noutate. Până acum Siri era activat prin apăsarea îndelungată a butonului Home. Guilherme Rambo a mai descoperit și faptul că iPhone 8 ar putea avea o nouă metodă de închidere. Apăsarea îndelungată a butonului Power activa meniul de închidere, la vechile modele. Dacă Apple va implementa activarea asistentului personal Siri, prin aceeași metodă, atunci, activarea meniului de închidere ar trebui să fie altul.

Se pare că în iOS 11, Apple are deja un buton dedicat pentru activarea funcției de închidere iPhone. Este posibil ca iPhone 8 să rămână doar cu această opțiune. Totuși, părerile utilizatorilor susțin că această inovație nu e atât de eficientă, din cauza necesității unui buton fizic.

Cu siguranță, Apple va avea un buton Power pentru pornire. Însă este posibil ca odată activat, functionalitatea sa să fie modificată de catre Apple. O altă posibilitate ar fi aceea ca Apple să permită alegerea funcționalității butonului Home pentru utilizatorii care vor folosi Siri în locul butonului Power.

Modelul aniversar, iPhone 8 concentrează toate inovațiile Apple. Este posibil ca ideea unei duble funcționalități a butonului Power să fie doar o testare a celor de la Apple. Totuși, nu se știe cu precizie dacă butonul Power al iPhone 8 va avea această modificare.

Zvonurile vehiculate în ultimele zile spun că iPhone 8 nu va fi lansat pe 12 septembrie. Se pare că Apple are nevoie de timp pentru a asigura o organizare optimă.

Cel mai probabil, data lansării va fi 22 septembrie, la 10 zile de la evenimentul prezentării, așa cum ne-a obișnuit deja Apple cu noile modele de iPhone. În data de 15 septembrie, când Samsung va lansa oficial noul Galaxy Note 8, Apple va anunța deschiderea precomenzilor pentru noul său smartphone.

Prezentarea din 12 septembrie va avea loc în amfiteatrul Steve Jobs, unde pregătirile sunt deja în plină desfășurare, însă mai sunt multe detalii de pus la punct. Totuși, cei de la Apple sunt încrezători în faptul că evenimentul se va ridica la măsura așteptărilor. Rămâne de văzut dacă va fi așa.

surse: iphoneitalia.com, appleinsider.com