0

Versiunea iOS 11.0.2 – probleme legate de baterie

La numai o săptămână de la lansarea iOS 11, Apple a lansat și actualizarea iOS 11.0.2. Rolul acesteia este să corecteze unele erori întâlnite în cazul smartphone-urilor iPhone 8 și iPhone 8 Plus.

Se pare că iOS 11 a întâmpinat unele probleme legate de acuratețea sunetului în cadrul apelurilor telefonice. Utilizatori din diverse locații au acuzat defecțiuni legate de calitatea sunetului în timpul convorbirilor telefonice. Autonomia bateriei a fost și ea afectată de erorile sistemului iOS 11. Pentru a corecta aceste erori, Apple a publicat cea de-a doua actualizare.

Așadar, iOS 11.0.2 ar fi trebuit să corecteze aceste erori la iPhone. Compania Apple a sperat că unele buguri ar putea fi soluționate cu ajutorul acestei actualizări. Compania Apple crede că iOS 11.0.2 va reprezenta soluția și pentru inexplicabila dispariție automată a unor poze din telefoanele utilizatorilor. iOS 11.0.2 este concepută să rezolve și deschiderea atașamentelor S/MIME din email-uriile criptate primite de către utilizatorii iPhone și iPad.

Reprezentanții Apple au declarat că „iOS 11.0.2 corectează o problemă care ar putea provoca sunete parazite în timpul apelurilor.  Erau vizate dispozitive iPhone 8 și iPhone 8 Plus. De asemenea, iOS 11.0.2 rezolvă problema ascunderii pozelor și corectează eroarea legată de deschiderea fișierelor atașate la e-mailurile criptate S/MIME”.

Actualizarea iOS 11.0.2 este disponibilă pentru: iPad generația a 5-a, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad Pro 9.7″, iPad Pro 10.5″, iPad Pro 12.9”, iPod touch generația a 6-a.

De asemenea, actualizarea este compatibilă și cu unele modele de iPhone. Acestea sunt: iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8 și iPhone 8 Plus.

La scurt timp după lansarea acestei actualizări, unele site-uri s-au grăbit să sesizeze unele probleme. Astfel, au fost publicate materiale video în care se demonstra existența unor probleme destul de grave pe care iOS 11.0.2 le are cu bateria pe iPhone. Pentru moment, problemele sesizate au vizat doar iPhone 8 și iPhone 8 Plus.

Se pare că iOS 11.0.2 arată că bateria unui iPhone 8 și iPhone 8 Plus se descarcă repede în timpul folosirii dacă a fost încărcat la sistemul de încărcare rapidă. O altă problemă sesizată a fost aceea a afișajului nivelului de încărcare a bateriei. În momentul în care începe procesul de încărcare, afișajul rămâne blocat pe un anumit nivel. Este nevoie de o repornire a telefonului, pentru ca afișarea să se actualizeze. Pentru utilizatori, aceasta poate fi o problemă, întrucât cei care-și lasă telefonul la încărcat peste noapte nu mai pot vedea nivelul de încărcare real.

Dacă acestea sunt informații adevărate sau nu, vom afla, cu siguranță în zilele următoare. Cei care vor să își instaleze iOS 11.0.2 o pot face din meniul Settings, General și apoi Software update. Dimensiunea sa este de aproximativ 200-280 megabytes.

iOS 11.0.2 nu vine cu inovații, ci doar cu mici schimbări ale funcțiilor deja existente în versiunea precedentă. Să sperăm că informațiile legate de eventualele erori vor rămâne doar la stadiul de zvonuri, iar problemele sesizate se vor remedia.

surse: apple.com, macrumors.com